Τ α σκωτσέζικα ντους δεν λένε να τελειώσουν για τον ΠΑΟΚ. Μία εβδομάδα μετά την καλή εμφάνιση και τη νίκη με 2-0 εις βάρος της ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε αυτή τη φορά αγνώριστος στο γειτονικό ντέρμπι με τον Ηρακλή και γνώρισε την ήττα.

Ο συνδυασμός κρύο-ζεστό δικαιολογημένα προκαλεί τον προβληματισμό στους οπαδούς του «Δικεφάλου».

Το είπε και ο Βούκοτις χθες, μετά το ματς, ότι δεν μπορεί να συνεχίσει μία ομάδα όταν δεν έχει διάρκεια. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έδωσε τη δική του εξήγηση, ίσως και για να δημιουργήσει κάποιο άλλοθι αφού από τα δημοσιεύματα της προηγούμενης εβδομάδας ήταν φανερό ότι υπάρχει δυσαρέσκεια και προς το δικό του πρόσωπο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο παραμένει το οικονομικό πρόβλημα η ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι δύσκολο να δει προκοπή.

Κάποιες κολλητές νίκες δεν μπορούν να αλλάξουν την εικόνα της μελαγχολίας αφού στο ποδόσφαιρο η αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή, θα αποτυπωθεί μέσα στις άσπρες γραμμές του γηπέδου. Αργά ή γρήγορα. Ί σως σε κάποια ματς που έχουν «ειδικό ενδιαφέρον», όπως ήταν για παράδειγμα αυτό με την ΑΕΚ, οι παίκτες να έχουν το κίνητρο της προσωπικής προβολής και να ξεχνούν τους λευκούς λογαριασμούς της τράπεζας.

Όταν όμως τα προβλήματα αντί για παρένθεση γίνονται κανόνας, οι προπονητές έρχονται και παρέρχονται και οι παίκτες δεν μπορούν να λειτουργήσουν με τις συνθήκες ομάδας.

Καλή είναι η προσπάθεια της προσωρινής διοίκησης αλλά ο ΠΑΟΚ θέλει λύση. Μόνιμη λύση. Και σύντομα.