ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ στην ελληνική αγορά ηλεκτρισμού σχεδιάζει η ιταλική Εdison, θυγατρική της γαλλικής ΕdF. Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «La Stampa», o επικεφαλής της εταιρείας Ουμπέρτο Κουαντρίνο κατέστησε σαφές ότι στα σχέδια του ιταλικού κολοσσού περιλαμβάνονται επενδύσεις σε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής στις χώρες της Βαλκανικής, αρχής γενομένης από την Ελλάδα.

«Στην Ελλάδα συμμετέχουμε ήδη σε διαγωνισμό για την απόκτηση άδειας για τη δημιουργία της πρώτης ιδιωτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής ολοκληρωμένου κύκλου», ανέφερε ο κ. Κουαντρίνο. Ας σημειωθεί ότι η Εdison έχει έρθει σε συμφωνία για τη δημιουργία εργοστασίου ηλεκτρισμού με τον όμιλο της Ελληνικής Τεχνοδομικής, ο οποίος κατέχει άδεια για την κατασκευή μονάδας στη Βοιωτία. Η Εdison έχει δεσμεύσει το 80% της χωρητικότητας του ελληνοϊταλικού αγωγού φυσικού αγωγούγια τις ανάγκες της ιταλικής αγοράς, ενώ έχει συστήσει με ποσοστά 50%-50% μεικτή εταιρεία με τη ΔΕΠΑ, με την ονομασία Ρoseidon. Η τελευταία θα αναλάβει την κατασκευή και εκμετάλλευση του ελληνοϊταλικού αγωγού φυσικού αερίου, προϋπολο-γισμού γύρω στο 1 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ