Tο νούμερο 35 θα κάνει την πρώτη εμφάνισή του αύριο στο Καραϊσκάκη.

Μεγάλη στιγμή για τον Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο με την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Ο 21χρονος αμυντικός πήρε μεταγραφή από τη SΚΟDΑ Ξάνθη στον Ολυμπιακό και περιμένει πώς και πώς την ώρα που θα πατήσει το πόδι του στο φαληρικό γήπεδο.

Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται αύριο τον Πανιώνιο (19.00-ΝΕΤ) και ο Τοροσίδης θα πάρει την πρώτη γεύση από την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας του. Ο 21χρονος αμυντικός θεωρείται πολυεργαλείο στην άμυνα. Ο Τάκης Λεμονής εμπιστεύεται τον «Τόρο» και θα του δώσει θέση στην ενδεκάδα. Με δεδομένο την απουσία του Ζούλιο Σέζαρ (συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες) και τη μετακίνηση του Θανάση Κωστούλα στην Ξάνθη, στο κέντρο της άμυνας προορίζε- ται ο Τοροσίδης, παρτενέρ του Ανατολάκη. Ο Λεμονής φαίνεται ότι θα προτιμήσει τον Τοροσίδη σε ρόλο στόπερ από τον Ζεβλάκοφ, ο οποίος θα καλύψει τη δεξιά πλευρά της άμυνας.

Το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού θα έχει τρακ στην παρθενική του εμφάνιση στο Καραϊσκάκη, όμως θέλει να δικαιώσει τους ανθρώπους που τον εμπιστεύτηκαν.

Η μεταγραφή του στους «ερυθρόλευκους» ήταν όνειρο ζωής και από το πρώτο παιχνίδι θέλει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

Ο Τοροσίδης μπορεί να καλύψει με επιτυχία και τη δεξιά πλευρά της άμυνας και στόχος του είναι να καθιερωθεί στην ενδεκάδα.

Πρεμιέρα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πρώτη του Τάκη Λεμονή στο Καραϊσκάκη. Ο 47χρονος προπονητής επιθυμεί η ομάδα του να συνδυάσει γκολ και θέαμα στο αυριανό ματς με τον Πανιώνιο για να κερδίσει από την πρώτη στιγμή τους φίλους του Ολυμπιακού.

Το στοίχημα του Λεμονή είναι πολλαπλό. Θέλει ο Ολυμπιακός να κατακτήσει το νταμπλ και να αποδώσει καλό ποδόσφαιρο για να γυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο. Παράλληλα θα προσπαθήσει να προωθήσει νέους σε ηλικία ποδοσφαιριστές στην επαγγελματική ομάδα.

Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς ξεπέρασε το πρόβλημα του τραυματισμού του και θα επιστρέψει στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής. Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» θα έχει δίπλα του τον Στολτίδη, ενώ δεξιά αναμένεται να παίξει ο Νε. Ο Ριβάλντο θα αγωνιστεί πίσω από τους δύο επιθετικούς. Την αμυντική γραμμή θα πλαισιώνουν οι Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ (δεξιά), Τοροσίδης, Ανατολάκης (στόπερ). Στην αριστερή πλευρά επικρατέστερος είναι ο Μπουλούτ, καθώς ο Ντομί έχει προσβληθεί από ίωση. Στην επίθεση θα παίξει ο Καστίγιο.

Τον Ουρουγουανό μεσοεπιθετικό θα τσεκάρουν εκπρόσωποι της Γιουβέντους. Ήδη οι Ιταλοί έχουν ζητήσει από τον Ολυμπιακό δύο προσκλή- σεις VΙΡ για να παρακολουθήσουν στο Καραϊσκάκη τον αγώνα με τον Πανιώνιο.

Ο πρόεδρος του «Θρύλου» Σωκράτης Κόκκαλης θα παρουσιάσει μεθαύριο τον Τάκη Λεμονή στους εκπροσώπους του Τύπου. Η επιστροφή του Λεμονή στο Λιμάνι είναι προσωπική επιλογή του κ. Κόκκαλη, ο οποίος σκέφτεται να δώσει δεύτερη ευκαιρία στον 47χρονο τεχνικό στο Τσάμπιονς Λιγκ, εφόσον δεν βρεθεί το καλοκαίρι η κατάλληλη λύση στον πάγκο της ομάδας. Ο ηγέτης των «ερυθρολεύκων» θα προχωρήσει στο τέλος της σεζόν σε ανανέωση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Απόφαση της διοίκησης, και συμφωνεί ο Λεμονής, είναι να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Αντώνη Νικοπολίδη (λήγει τον ερχόμενο Ιούνιο). Ο Ολυμπιακός αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να ρυθμίσει τις λεπτομέρειες της μεταγραφής του Βάντσε Σίκοφ. Οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν τον 21χρονο Σκοπιανό στόπερ δανεικό σε άλλη ομάδα. Ο κ. Κόκκαλης εξετάζει το ενδεχόμενο να αποκτηθεί την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο ξένος χαφ.

Ο Σόλιντ

Εξάλλου την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεχιστεί το σίριαλ της αποζημίωσης του Τροντ Σόλιντ. Ο Νορβηγός τεχνικός δεν δέχεται το ποσόν των 500.000 ευρώ, το οποίο έχει προτείνει ο Ολυμπιακός για αποζημίωση. Ο Σόλιντ θέλει να εισπράξει όλο το ποσόν της αποζημίωσης (1 εκατ. ευρώ) εκτός και αν η διοίκηση της πειραϊκής εταιρείας κάνει νέα βελτιωμένη πρόταση. Ο Βέλγος δικηγόρος του Σόλιντ, Ζαν Μαρί Ντιπόν αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργο Λούβαρη. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, οι δύο πλευρές θα οδηγηθούν στα δικαστήρια.