1. Με χλευαστικά σχόλια υποδέχθηκαν τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ οι αντίπαλοί της κατά την επιστροφή της στη Γαλλία από την Κίνα. Ούτε καν τον Κινέζο πρόεδρο δεν κατάφερε να συναντήσει, είπαν (στη φωτογραφία είναι με τον αντιπρόεδρο)· και ούτε καν να προφέρει δεν κατάφερε τις λέξεις «ανθρώπινα δικαιώματα». Ενώ αν είχε πάει ο Νικολά Σαρκοζί, θα τον βλέπαμε πρώτο πλάνο στην Τιενανμέν, να διαδηλώνει για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων.

2. Αστυνομικοί περιφρουρούν τον χώρο της Βουλής και κυρίως το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, που δέχεται τελευταία απειλές κατά της τιμής και της ακεραιότητάς του πανταχόθεν.

Σαν να μην έφθαναν οι διαδηλωτές που επιχείρησαν να το καλύψουν με πανό κατά της αναθεώρησης του περιβόητου άρθρου 16, για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, κυκλοφορεί και η φήμη ότι δρομολογείται συνωμοσία με σκοπό τη μετονομασία του σε μνημείο του Αγνώστου Φυγοστράτου. 3.«Δηλαδή τι άλλο μπορούσε να κάνει; Να αποδεχθεί την ήττα του, να αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις από το Ιράκ και να περάσει στην Ιστορία ως ο χειρότερος Αμερικανός πρόεδρος που υπήρξε ποτέ;» ρώτησε ρητορικά, υπερασπιζόμενος τον Τζορτζ Μπους, ένας οπαδός των Ρεπουμπλικανών. Έχει δίκιο. Στέλνοντας 21.500 επιπλέον Αμερικανούς στρατιώτες, ο Μπους θα σώσει και το Ιράκ και την υστεροφημία του. Και μετά θα ξυπνήσει.

4. Αλλεπάλληλες αεροπορικές επιθέσεις πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη στη νότια Σομαλία, εναντίον «θέσεων φανατικών ισλαμιστών», μελών της Αλ Κάιντα. Νέο μέτωπο στον «πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας»; Ή μια προσπάθεια της Ουάσιγκτον να αποκτήσει τον έλεγχο σε μια περιοχή στρατηγικής σημασίας, πλούσια σε πετρέλαιο, από τις ακτές της οποίας διέρχονται καθημερινά πολλά πετρελαιοφόρα και πολεμικά πλοία; Μόνο για δυνατούς λύτες.

5.Τρεις ημέρες διέκοψε ο Πούτιν την τροφοδοσία της Πολωνίας, της Γερμανίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών με αργό πετρέλαιο, υποστηρίζοντας ότι η Λευκορωσία κλέβει πετρέλαιο από τον πετρελαιαγωγό που διέρχεται από το έδαφός της. «Απαράδεκτη» χαρακτήρισε την κίνηση αυτή η Άνγκελα Μέρκελ, σε ρόλο κακού αστυνομικού. Στον ρόλο του καλού, ο Γερμανός ΥΠΕΞ επανέλαβε πως η Γερμανία θα εκμεταλλευθεί την προεδρία της Ε.Ε. προκειμένου να συσφίγξει τις ενεργειακές σχέσεις Ευρώπης- Ρωσίας. 6.Ειδυλλιακή φωτογραφία από το Χέρσινγκ της νότιας Γερμανίας, όπου καταγράφονται, όπως και στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, αφύσικα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Η Κομισιόν παρουσίασε την Τετάρτη «το πιο φιλόδοξο σχέδιο που έχει υπάρξει» για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών. Οι «27» καλούνται να μειώσουν έως το 2020 τις εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά 20% σε σχέση με τα επίπεδα του 1990- αλλιώς κάηκαν (κυριολεκτικά).