Κάτι τρέχει με την ΕΛ.ΑΣ.


Το ότι υπάρχουν μια σειρά από νεότευκτα γήπεδα, προδιαγραφών ΟΥΕΦΑ, εκτός Αττικής και κάθε χρόνο δημιουργείται πρόβλημα με το πού θα διεξαχθεί ο τελικός του κυπέλλου, είναι επιεικώς παράδοξο.

Αυτό συμβαίνει ουσιαστικά από το 2004 και μετά. Η ΕΠΟ, σε μια προσπάθεια αποκέντρωσης των τελικών, επέλεξε τη διεξαγωγή τους κάθε χρόνο σε διαφορετικό στάδιο, από αυτά που κατασκευάσθηκαν επ΄ ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Έτσι ώστε και οι φίλαθλοι της περιφέρειας να μπορούν να βλέπουν σπουδαία παιχνίδια.

Όμως, όταν χρειάσθηκε να φιλοξενηθούν οι τελικοί του κυπέλλου σε αυτά τα στάδια, υπήρξαν μια σειρά από προβλήματα, τα οποία (κατά σύμπτωση;) ήρθαν στην επιφάνεια από τις οικείες Αστυνομικές Διευθύνσεις. Οι τελευταίες, ούτε λίγο ούτε πολύ, έβγαλαν ολοκαίνουργια γήπεδα ακατάλληλα για τη διεξαγωγή των τελικών. Αρχής γενομένης από την Πάτρα και το Παμπελοποννησιακό (2005), πέρσι με το Παγκρήτιο (η ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού μετατέθηκε), ενώ μία από τα ίδια έχουμε και εφέτος, με τον τελικό να έχει ορισθεί για τις 5 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό στον Βόλο.

Αν και το γήπεδο χρησιμοποιείται από τη Νίκη Βόλου, η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή του τελικού αν δεν γίνουν μια σειρά από παρεμβάσεις στο Στάδιο.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι ένα:

Τελικά τα στάδια δεν καλύπτουν τις απαιτήσεις της ΕΛ.ΑΣ. ή μήπως οι κατά τόπους αστυνομικοί διευθυντές δεν θέλουν τη μεταφερόμενη αλητεία των οργανωμένων οπαδών στις πόλεις τους;