«Τρόμος στο Λίβερπουλ καθώς το Κτήνος χτύπησε». Σε serial killer των «κόκκινων» εξελίχθηκε ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Άρσεναλ Ζούλιο Μπαπτίστα, γνωστός και ως Κτήνος, καθώς πέτυχε τα τέσσερα από τα έξι γκολ της ομάδας του στην εντυπωσιακή νίκη με 6-3 στο Άνφιλντ για τα προημιτελικά του Λιγκ Καπ.

Τελευταία φορά που οι «κόκκινοι» δέχτηκαν έξι γκολ στο γήπεδό τους ήταν στις 19 Απριλίου 1930 από τη Σάντερλαντ (6-0) για το πρωτάθλημα τότε της Α΄ κατηγορίας.

Τρία στοιχεία κάνουν ακόμα πιο πικρή για τους οπαδούς της Λίβερπουλ τη συντριβή από τα «κανόνια». Πρώτον, η Άρσεναλ είχε νικήσει στο Άνφιλντ τη Λίβερπουλ με 3-1 για το Κύπελλο μόλις πριν από τέσσερις ημέρες. Δεύτερον, σχεδόν όλοι παίκτες της Άρσεναλ στο τελευταίο παιχνίδι ανήκουν στην αναπληρωματική ομάδα και ο μέσος όρος ηλικίας τους ήταν τα 20 χρόνια και εννέα μήνες! Και τρίτον, κατά τη διάρκεια του αγώνα τραυματίστηκαν δύο βασικά στελέχη της Λίβερπουλ, οι Μαρκ Γκονζάλες (στην κνήμη και τέθηκε νοκ άουτ για τρεις εβδομάδες) και ο Λουίς Γκαρσία (θα απουσιάσει έξι μήνες).

Ο Ράφα Μπενίτεθ ζήτησε συγγνώμη από τους οπαδούς της Λίβερπουλ και παραδέχθηκε σχεδόν μοιρολατρικά πως τέτοια παιχνίδια μπορεί να ζήσει οποιοσδήποτε προπονητής.

Από την άλλη, ως μπόνους ο Βενγκέρ υποσχέθηκε στους πιτσιρικάδες πως θα αγωνιστούν και στον διπλό ημιτελικό του Λιγκ Καπ εναντίον της Τότεναμ.