Την ύστατη προσπάθεια για την απόκτηση του Γκονζάλο Βάργκας θα πραγματοποιήσει η ΑΕΚ, ενώ πάντα παραμένει ανοικτό και το θέμα του Μονταϊνί. Από την πλευρά του ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ περιμένει την ενίσχυση της ομάδας του, αλλά συνεχίζει την προσπάθεια ανάτασης της ψυχολογίας των παικτών του εν όψει του κυριακάτικου αγώνα με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ λοιπόν βλέπει ότι οι παίκτες για τους οποίος ενδιαφέρεται χάνονται και αποφάσισε να κινηθεί για να πείσει τον Ουρουγουανό Γκονζάλο Βάργκας να αφήσει το Πριγκιπάτο του Μονακό και να έρθει στην Ελλάδα με τη μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι. Ο ποδοσφαιριστής αποτελεί τον διακαή πόθο του Ντέμη Νικολαΐδη, ενώ πολύ καλή άποψη έχουν τόσο ο Φερέρ όσο και ο Ίλια Ίβιτς. Η ΑΕΚ προσπαθεί να ρίξει τις απαιτήσεις του παίκτη και φαίνεται διατεθειμένη να προσφέρει ποσό γύρω στα 350.000 ευρώ- που απαιτείται για να καλύψει το συμβόλαιο του παίκτη μέχρι το καλοκαίρι- προσπαθώντας να τον πείσει να δεχθεί την πρότασή της. Βέβαια τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα, αλλά πλέον πρέπει να γίνουν κάποιες κινήσεις οι οποίες θα έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα. Παράλληλα, πάντα είναι ανοικτό το θέμα του Μονταϊνί, αλλά και αυτή η περίπτωση είναι δύσκολη αφού εξαρτάται κυρίως από την απόφαση του προπονητή της Μπόκα Τζούνιορς αν τον θέλει και αν θα του δώσει ευκαιρίες ή όχι. Ένα ακόμα εμπόδιο που έχει προκύψει σε αυτή την υπόθεση είναι και ότι η προηγούμενη ομάδα του Έλεμεκ από το Εκουαδόρ, όπου αγωνιζόταν δανεικός, θέλει να τον εντάξει πάλι στο δυναμικό της.

«ΞΕΧΑΣΤΕ»

Η προσπάθεια αναπτέρωσης του ηθικού των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ συνεχίστηκε και χθες από τον Λορέντσο Σέρα Φερέρ. Ο Ισπανός τεχνικός δεν θέλει σε καμία περίπτωση οι ποδοσφαιριστές του να μπουν την Κυριακή στο γήπεδο εναντίον του ΟΦΗ και να μη βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή ψυχολογική κατάσταση. «Ξεχάστε τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Πρέπει τώρα να δείξουμε διαφορετικό πρόσωπο και να σκέφτεστε σαν να μην έγινε ποτέ αυτό το παιχνίδι» είπε ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» και συνέχισε: «Ήταν η χειρότερη εμφάνισή μας μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Δεν σας έχω δει τόσο κακούς και δεν θέλω να σας ξαναδώ έτσι. Και οι ήττες είναι στο παιχνίδι, όχι όμως και να δίνουμε την εικόνα ότι δεν προσπαθούμε. Αυτό είναι που με ενόχλησε περισσότερο. Η συνέχεια θα είναι ακόμα πιο δύσκολη γιατί πλέον μειώνονται τα περιθώρια για απώλειες. Ίσως να μην έχουμε και καθόλου περιθώρια. Πρέπει να τελειώσουμε τον μήνα με τρεις νίκες για να πάμε στα ντέρμπι με την καλύτερη ψυχολογία και κυρίως με τους βαθμούς που θα μας επιτρέψουν να είμαστε κοντά στους άλλους όταν θα γίνουν αυτά τα ματς».

Ο Φερέρ πάντως συνέχισε, όπως άλλωστε κάνει σε όλη τη θητεία του στην ΑΕΚ μέχρι τώρα, να συζητά με κάποιους παίκτες κατ΄ ιδίαν, ενώ ο Ίλια Ίβιτς που ήταν στην προπόνηση ρώτησε τον Νίκο Γεωργέα πώς πάει η αποθεραπεία του και μίλησε για λίγο με τον Τσιρίλο.

Στη χθεσινή προπόνηση ο Παναγιώτης Λαγός ξεκίνησε πρόγραμμα συμμετέχοντας στον κανονικό ρυθμό, αλλά στη συνέχεια σταμάτησε και ακολούθησε ατομικό. Ο Ντελίμπασιτς γυμνάστηκε κανονικά, ενώ ο Δέλλας έκανε αποφόρτιση. Ο Ζήκος συνεχίζει την αποθεραπεία του στο γυμναστήριο, ο Έμερσον μπήκε σε εντατικό ρυθμό, ο Ουντέζε άρχισε τρέξιμο, ενώ οι Γεωργέας, Αλεξόπουλος ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του επεισοδίου μεταξύ Ίβιτς, Παπασταθόπουλου δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη, αλλά ο Τραϊανός Δέλλας ως αρχηγός της ομάδας προσπάθησε να συμφιλιώσει τις δύο πλευρές. Εισήγηση για το θέμα των τραυματισμών θα παραδώσει σύντομα,

ΦΕΡΕΡ

Ξεχάστε τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Πρέπει τώρα να δείξουμε διαφορετικό πρόσωπο και να σκέφτεστε σαν να μην έγινε ποτέ αυτό το παιχνίδι

ίσως και σήμερα, ο Γενς Μπάγκμπσο στον Λορέντσο Σέρα Φερέρ. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου της διοίκησης της ερασιτεχνικής ΑΕΚ με κύριο θέμα την κατασκευή του γηπέδου της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και τις οικονομικές διαφορές που υπάρχουν με την ΠΑΕ ΑΕΚ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ερασιτεχνική τροποποίησε τα σχέδια για την κατασκευή του γηπέδου με τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας. Τον Οκτώβριο κατέθεσε φάκελο για την ένταξή του στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου, ζητώντας από την Πολιτεία εγγυητική επιστολή ύψους περίπου 60 εκατ. ευρώ, πλήρως διασφαλισμένη και την ανάλογη επιδότηση που δικαιούται βάσει του νόμου. Τα σχέδια και η μελέτη για την κατασκευή του γηπέδου προβλέπουν γήπεδο ποδοσφαίρου 32.000 θέσεων, γήπεδο μπάσκετ 8.000 θέσεων, γήπεδο βόλεϊ 3.000 θέσεων, δύο κολυμβητήρια, εμπορικούς χώρους 14.500 τετραγωνικών μέτρων και πάρκινγκ 18.000 θέσεων.

●●● Χθες οι ποδοσφαιριστές έλαβαν τα μισά χρήματα από το πριμ του Τσάμπιονς Λιγκ.