Τα πρώτα ονόματα κοντών έφτασαν ήδη στα γραφεία του Ολυμπιακού και εξετάζονται από τον Πίνι Γκέρσον και τους συνεργάτες του. Πρόκειται για τους δύο πλέι μέικερ της Ολύμπιας Λιουμπλιάνας, τον Τούρκο Εντέρ Αρσλάν και τον Φινλανδό Τίμου Ράνικο (παίζει περισσότερο «δυάρι»), και τους γνωστούς μας από τη θητεία τους στο ελληνικό πρωτάθλημα, τον Σκοπιανό Βρίμπισα Στεφάνοφ (έπαιξε με την ΑΕΚ) και τον Αμερικανό Λάρι Αγιούζο (Ιωνικός ΝΦ) που είναι όμως δυάρι. Από αυτή την τετράδα είναι σαφές ότι πιο σοβαρές περιπτώσεις είναι των δύο παικτών της πρωταθλήτριας Σλοβενίας που μάλιστα βρίσκονται σε πλήρη αγωνιστική δράση (όταν ο Στεφάνοφ για παράδειγμα έχει να παίξει πολύ καιρό). Όμως ο Γκέρσον ψάχνει ακόμα περισσότερο για την καλύτερη ιδανική λύση.

Είναι φανερό ότι ενδιαφέρεται πάντως για καθαρό «άσο» που να παίζει τουλάχιστον τον χρόνο του «Μούλα» (10-11 λεπτά μέσο όρο) αλλά με μεγαλύτερη προσφορά. Ο Μουλαομέροβιτς έδωσε κανονικά χθες το παρών στο γήπεδο αν και δεν προπονήθηκε λόγω θεραπείας (άλλωστε δεν τον υπολόγιζε και ο «Πίνχας») και αναμένεται μέχρι την Παρασκευή να έχει τελειώσει και τυπικά το θέμα.

Όσον αφορά τον ψηλό (για την Ευρωλίγκα) δεν βιάζονται οι «ερυθρόλευκοι» και ενδεχομένως αν δεν βρουν κάτι καλό να μην προχωρήσουν σε τέτοια κίνηση, τη στιγμή μάλιστα που μετά τον Μπουρούση έχει ανέβει και ο Στακ και ακόμα δεν παίζει βασικός ο «Σόφο».

Γιάννης Λαμπίρης