Ο Ολυμπιακός καλεί τον Ζε Ρομπέρτο! Ο Σωκράτης Κόκκαλης καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να κλείσει τώρα τη μεταγραφή του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ, ο οποίος όμως έχει συμβόλαιο στη Σάντος. Ο Ζε Ρομπέρτο είναι διακαής πόθος του προέδρου των «ερυθρολεύκων» και ο Ριβάλντο έχει ανοιχτή γραμμή με τον συμπατριώτη του. Εμπόδιο αποτελεί το γεγονός ότι ο Ζε Ρομπέρτο δεσμεύεται με συμβόλαιο στη Σάντος μέχρι το καλοκαίρι. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία των δύο πλευρών την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτησή του στην μεταγραφική περίοδο του Ιουλίου. Ο Βραζιλιάνος διεθνής μέσος θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη και μεγάλο κίνητρο αποτελεί εκτός από το οικονομικό, η διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ. Αποφάσεις που αφορούν μεταγραφές και αποδεσμεύσεις πρόκειται να ληφθούν εντός της εβδομάδας στον Ολυμπιακό στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του συλλόγου παρουσία του Σωκράτη Κόκκαλη.

ΛΕΜΟΝΗΣ

Βρήκε υπερφορτωμένο το ρόστερ και θα ακολουθήσουν και άλλοι ποδοσφαιριστές τον δρόμο του δανεισμού, όπως έγινε στην περίπτωση του Κλεόπα Γιάννου

Ο ΣΙΚΟΦ

Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» με εισήγηση του Τάκη Λεμονή εξετάζει το ενδεχόμενο νέας μεταγραφής, ενώ θα μειωθεί ο αριθμός των ποδοσφαιριστών. Σήμερα ή αύριο αναμένονται στην Αθήνα εκπρόσωποι του Βάντσε Σίκοφ προκειμένου να ρυθμίσουν τις λεπτομέρειες της μεταγραφής του στον Ολυμπιακού. Πιθανότατα ο Σκοπιανός στόπερ θα παραχωρηθεί δανεικός στην Κέρκυρα, καθώς δεν υπάρχει θέση ξένου στους «ερυθρόλευκους».

Ο νέος προπονητής του «Θρύλου» βρήκε υπερφορτωμένο το ρόστερ και θα ακολουθήσουν και άλλοι ποδοσφαιριστές τον δρόμο του δανεισμού, όπως έγινε στην περίπτωση του Κλεόπα Γιάννου (δόθηκε στο Αιγάλεω). Ο Ντακόλ επέστρεψε από την Κέρκυρα και κάνει προπονήσεις στους «ερυθρόλευκους». Η διοίκηση του Ολυμπιακού θα ανανεώσει το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου επιθετικού και μέχρι τέλος της εβδομάδας θα ληφθεί απόφαση αν θα συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά ή θα δοθεί και πάλι με «υποσχετική» στους Φαιακες μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Απόλλων Καλαμαριάς έχει ζητήσει τους Ταραλίδη, Μπαμπαγκίντα και ο Ολυμπιακός κρατάει ανοιχτό το θέμα της παραχώρησής τους.

ΝΤΕΜΠΟΥΤΑΡΕΙ

Στο μεταξύ ο Βασίλης Τοροσίδης ετοιμάζεται για την παρθενική του εμφάνιση με την «ερυθρόλευκη» φανέλα με το νούμερο 35 στον αγώνα της Κυριακής με τον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη (19.00). Ο 21χρονος αμυντικός περιμένει με αγωνία τη στιγμή που θα πατήσει το πόδι του στον αγωνιστικό χώρο και θα ακουστεί ρυθμικά το όνομά του από τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Ο Τάκης Λεμονής δοκίμασε χθες τον Τοροσίδη στη θέση του στόπερ με παρτενέρ τον Καψή στο φιλικό παιχνίδι με την ομάδα νέων. Ο Ζούλιο Ζέζαρ συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και το πιθανότερο είναι να μην αγωνιστεί στο ματς με τον Πανιώνιο. Εναλλακτική λύση για τη θέση του κεντρικού αμυντικού αποτελούν οι Ζεβλάκοφ, Καψής.

Οι Τζόρτζεβιτς, Κωνσταντίνου, Μπαμπαγκίντα έκαναν χθες ατομική προπόνηση σε πιο έντονο ρυθμό. Αύριο θα δοκιμάσουν να μπουν στο πρόγραμμα με την ομάδα. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να δώσει το «παρών» στον αγώνα της Κυριακής. Λιγότερες πιθανότητες έχει ο Κύπριος φορ, αφού υπάρχει κίνδυνος υποτροπής (είχε υποστεί βαρύ διάστρεμμα), όπως έγινε στον αγώνα με τη Σαχτάρ για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Λέμενς και Παναγόπουλος έκαναν θεραπεία, ενώ ο Πατσατζόγλου που ταλαιπωρείται από ίωση παρέμεινε σπίτι του.

Ομάδα του Ολυμπιακού νίκησε χθες με σκορ 5-1 σε φιλικό παιχνίδι προπόνησης την ομάδα νέων στο γήπεδο του Ρέντη. Σκόρερ αναδείχτηκαν οι Μπόρχα (3), Καφές και Μενδρινός, ενώ το γκολ της ομάδας νέων σημείωσε ο Λώττας.

Με την επαγγελματική ομάδα αγωνίστηκαν οι: Παπαδόπουλος (τερματοφύλακας της ομάδας νέων), Πάντος, Τοροσίδης, Καψής, Μπουλούτ, Γεωργάτος, Ταραλίδης, Μενδρινός, Καφές, Μπόρχα, Παππάς, ενώ με την ομάδα νέων έπαιξαν οι Μπούτινα, Φακίνος, Ντακόλ. Ο τελευταίος έπαιξε στο β΄ ημίχρονο με την επαγγελματική ομάδα.

Σήμερα οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν ρεπό (όσοι αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με την Ξάνθη). Οι ποδοσφαιριστές που πήραν μέρος στο φιλικό με τους νέους θα ακολουθήσουν πρόγραμμα αποθεραπείας.

●●● Από σήμερα θα αρχίσει η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα με τον Πανιώνιο μέσω Ίντερνετ (από το επίσημο site του Ολυμπιακού) και με τηλεφωνική κράτηση. Από αύριο θα πωλούνται εισιτήρια από τα εκδοτήρια του Καραϊσκάκη (10.00-17.00). Τιμώνται 12, 20, 25, 35, 50, 100 ευρώ.

ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ

Στη διάθεση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας ετέθη ο βοηθός διαιτητή Δημήτρης Μπερσής του συνδέσμου Αρκαδίας για τις λανθασμένες υποδείξεις του στο παιχνίδι SΚΟDΑ Ξάνθη- Ολυμπιακός. Ο παρατηρητής διαιτησίας Θανάσης Ζαχαριάδης από τη Θεσσαλονίκη τον βαθμολόγησε με 6 στην εφαρμογή κανονισμών, κάτι που σημαίνει ότι η ΚΕΔ αναμένεται να τον θέσει εκτός ορισμών για μερικές αγωνιστικές και στη χειρότερη περίπτωση να αφαιρέσει το όνομά του από τον πίνακα.

Στο μεταξύ η ΚΕΔ έδωσε χθες στη δημοσιότητα τις βαθμολογίες των διαιτητών της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Τον μεγαλύτερο βαθμό (8,7) πήρε ο Ζολώτας για την απόδοσή του στο ματς Παναθηναϊκός- Αιγάλεω, ενώ στα υπόλοιπα παιχνίδια η βαθμολογία των διαιτητών ήταν: ΟΦΗ- Ατρόμητος: Μπριάκος (8,6), ΠΑΟΚ- ΑΕΚ: Τσαχειλίδης (8,5), Πανιώνιος- Ηρακλής: Κουκουλάκης (8,4), Άρης- Λάρισα: Πολατιάν (8,1), Ιωνικός – Εργοτέλης: Ζωγράφος (8,1), ΚαλαμαριάΚέρκυρα: Σταυρίδης (8) και SΚΟDΑ ΞάνθηΟλυμπιακός: Τεροβίτσας (7,8).