Λήψη φωτογραφιών, επεξεργασία και εκτύπωση σε ελάχιστο χρόνο και με πολύ μικρό κόστος: η ψηφιακή τεχνολογία έχει κάνει τη φωτογραφία χόμπι προσιτό σε όλους, ανεξάρτητα από τις οικονομικές τους δυνατότητες και τις γνώσεις τους.


Πριν από μερικά χρόνια, ένας ερασιτέχνης φωτογράφος που ήθελε να εμφανίσει και να τυπώσει τις φωτογραφίες του (και μάλιστα αποκλειστικά τις ασπρόμαυρες) χρειαζόταν εξειδικευμένες γνώσεις, εξοπλισμό, χώρο και ειδική εγκατάσταση. Σήμερα, με την εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας, μπορεί να έχει χαθεί ένα μέρος της μαγείας της εμφάνισης και εκτύπωσης στο χέρι, είναι όμως πολύ πιο απλό και οικονομικό για οποιονδήποτε να κάνει όλη τη δουλειά μόνος του.

Ο εξοπλισμός που χρειάζεται περιορίζεται σε μια απλή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, έναν υπολογιστή, έναν εκτυπωτή και το κατάλληλο λογισμικό. Όλα τα παραπάνω για την περίπτωση που επιθυμεί κανείς να κάνει εκτυπώσεις υψηλής ποιότητας, γιατί σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να τυπώσει πολύ απλά και γρήγορα απευθείας από τη φωτογραφική μηχανή στον εκτυπωτή μέσω πρωτοκόλλου ΡictΒridge.

Στη συνέχεια σας παρουσιάζουμε συσκευές που αν τις συνδυάσετε μπορείτε να τραβήξετε πολύ καλές φωτογραφίες, να τις επεξεργαστείτε και στη συνέχεια να τις τυπώσετε, με τελικά αποτελέσματα σχεδόν εφάμιλλα με αυτά ενός επαγγελματία φωτογράφου που διαθέτει εξοπλισμό αξίας αρκετών χιλιάδων ευρώ. Επίσης, σας προτείνουμε δύο από τα πιο γνωστά προγράμματα επεξεργασίας εικόνων για ερασιτέχνες, τα οποία κυκλοφορούν σε προσιτή τιμή, είναι εύκολα στη χρήση και αξιόπιστα.