Ο Αϊ-Βασίλης έκανε διπλό πρωτοχρονιάτικο δώρο στον Παναθηναϊκό. Ο νεαρός Νίνης αποτελεί μια καλή περίπτωση ώστε να ασχοληθούν όλοι με τα ταλέντα και να αναζωπυρωθεί το «πράσινο» ενδιαφέρον. Ο πιτσιρικάς δεν έχει κλείσει καν τα 17(!) και ο Μουνιόθ έκανε κάτι που συναντάμε μόνο στην Αγγλία: τον έριξε κατευθείαν στα βαθιά και στην ενδεκάδα! Και ο μικρός τι έκανε; Τον δικαίωσε!

Το πρόσωπο του Νίνη γινόταν κόκκινο μόνο από το πάθος και όχι από τη συστολή ή το άγχος της πρώτης φοράς. Μετρήσαμε αρκετά σουτ και το ένα μάλιστα έδιωξε σε κόρνερ με υπερένταση ο υπέροχος Γιάννου. Στις εφόδους του έσπερνε πανικό. Μοίραζε την μπάλα σωστά και όχι για να ξεφορτωθεί το βαρύ φορτίο. Στους πανηγυρισμούς πήγε πρώτος πάνω στον σκόρερ Μάντζιο. Ναι, ο Νίνης- δεν δίστασε ο μπαγάσας να κάνει και ντρίμπλα α λα Σαραβάκο σε αντίπαλό του- έχει θράσος που σπανίζει σε παιδιά της ηλικίας του. Θα τον ξαναδούμε και μακάρι να βγει επιτέλους ένας νεαρός ικανός να βοηθήσει μια απαιτητική ΠΑΕ. Ο Μουνιόθ θα τον ξαναβάλει να παίξει, ειδικά από τη στιγμή που ο Νίνης παίζει στην πλευρά ενός παίκτη (Βύντρα) που δεν αποτελεί το πουλέν του κόσμου του «Τριφυλλιού». Ασφαλώς, το θράσος δεν φτάνει για την καθιέρωση. Το χειροκρότημα ας είναι με μέτρο. Αλλά σε ένα ποδόσφαιρο όπως το ελληνικό που αποθεώνει τους Μαθουσάλες και κυνηγά με το τουφέκι τα νέα και ελπιδοφόρα πρόσωπα, η άγουρη φατσούλα του Νίνη δημιουργεί μίνι ενθουσιασμό.

Το δεύτερο δώρο αφορά στο ψαλίδισμα της διαφοράς. Από τους-8 πήγε στο-6, ενώ οι «πράσινοι» έπιασαν την ΑΕΚ του Φερέρ. Ο δεύτερος γύρος θα έχει αγωνία και πιθανές εκπλήξεις ή ανακατατάξεις στη μάχη της κορυφής. Ο ΠΑΟ χωρίς να πείσει απόλυτα σφυροκόπησε το Αιγάλεω και πήρε τους βαθμούς. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός με αλλαγή συστήματος και νέο προπονητή δεν βρήκε δίχτυα, ενώ η ΑΕΚ έπαθε βαθμολογικό κάζο στην Τούμπα. Οι κυνηγοί έπαθαν κλακάζ. Και το ερώτημα δεν είναι αν έπεσαν στους παίκτες κάπως βαριά τα μελομακάρονα ή οι κουραμπιέδες, αλλά τι ακριβώς έκαναν το 20ήμερο της διακοπής και δυσκολεύτηκαν τόσο πολύ να σημαδέψουν σωστά σε εύκολες περιπτώσεις.

ΟΙ ευθύνες του Φερέρ για την ήττα της ΑΕΚ στην Τούμπα είναι μεγάλες. Το περίφημο rotation δεν είναι πανάκεια και δεν γίνεται πάντα να φέρνει αποτελέσματα. Το Σάββατο οι εκπλήξεις διαδέχονταν η μία την άλλη, αλλά από το καπέλο του Ισπανού δεν έβγαιναν λαγοί! Ο Μαντούκα αγνοήθηκε. Ο Καπετάνος εμφανίστηκε ύστερα από μήνες. Οι αλλαγές άργησαν να γίνουν. Ο Παουτάσο βολοδέρνει εδώ και έναν γύρο και δεν πείθει πως άξιζε τόσος ντόρος για την απόκτησή του. Και ο ΠΑΟΚ, τόσο στο Μαρούσι όσο και στο «σπίτι» του, κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και να κλέψει από τη φιλόδοξη ΑΕΚ πέντε βαθμούς.

ΡΩΤΗΘΗΚΕ ο Ντέμης για το αν κάνει προτάσεις αναφορικά με το μείζον θέμα της διαιτησίας. Τι απάντησε; Πως η διαιτησία του ματς δεν είχε κάποιο πρόβλημα. Νωρίτερα είχε συγχαρεί το τρίο των ρέφερι και επεσήμανε πως κάποια χέρια αμυντικών στο ντέρμπι ήταν ακούσια και δικαίως δεν καταλογίστηκε πέναλτι. Ας σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΑΕΚ δεν είδε το 1-0. Είχε φύγει για λίγο από τη θέση του και όταν επέστρεψε εσπευσμένα διαπίστωσε πως η ομάδα του ήταν πίσω στο σκορ.

ΤΟ πέρασμα του Μπουμπένκο από τη Νέα Σμύρνη έχει αφήσει ανεξίτηλα σημάδια. Έτσι, ο νυν τεχνικός του Ηρακλή αποθεώθηκε από τον κόσμο και παράλληλα τιμήθηκε από τους οργανωμένους οπαδούς για την προσφορά του τις δύο περιόδους που βρέθηκε στο τιμόνι του Πανιωνίου. ΝΤΕΦΟΡΜΕ ο έμπειρος (για τους θαυμαστές του) Τεροβίτσας. Ο Άντζας έκανε πέναλτι στον Καστίγιο και ο Ανατολάκης σταμάτησε την μπάλα με το χέρι. Κι αν στη δεύτερη περίπτωση μπορούσε κάποιος να μιλήσει για «ακούσιο παίξιμο με το χέρι», ο επιθετικός του Ολυμπιακού έχει κάθε λόγο να διαμαρτύρεται πως ανακόπηκε αντικανονικά. Επιτέλους, πότε οι διαιτητές μας θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων;