Γεύση από τα κλασικά ντέρμπι με τη Μίλαν πήρε η Γιουβέντους στο φιλικό τουρνουά «Τrofeo Βerlusconi», που διοργανώνουν τα τελευταία χρόνια οι ροσονέρι. Η Γιούβε ηττήθηκε 3-2 από τους διοργανωτές, αλλά έδειξε στοιχεία πολύ καλής ομάδας, αν και αγωνίζεται φέτος στη Β΄ κατηγορία λόγω της τιμωρίας της για το σκάνδαλο «Καλτσιόπολι». Παρά το πλούσιο θέαμα που προσέφεραν οι δύο ομάδες, φίλαθλοι και Τύπος επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους σε άλλα θέματα που βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των συλλόγων.

Στην πλευρά της Μίλαν δεσπόζει το καυτό θέμα του Κάρλο Αντσελότι. Ο Τύπος επιμένει πως ο «Καρλέτο» διανύει την τελευταία του χρονιά στο Μεάτσα, εκτός κι αν καταφέρει και οδηγήσει τους ροσονέρι στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όπως αποκάλυψαν μάλιστα ο Αντρέα Πίρλο και ο Πίπο Ιντζάγκι στη διάρκεια της χειμερινής προετοιμασίας της ομάδας στη Μάλτα, ο Αντσελότι αλλά και οι παίκτες έχουν θέσει ως στόχο την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μίλησε για το θέμα «Αντσελότι» αμέσως μετά το ματς, υπογραμμίζοντας πως το μέλλον του δεν είναι συνδεδεμένο με την κατάκτηση τροπαίων. Τα ονόματα πάντως των Λίπι, Φαν Μπάστεν και Ράικαρντ συνεχίζουν να ακούγονται στις εξέδρες και τα πηγαδάκια.

Ένα ακόμα θέμα προέκυψε ξαφνικά για τη Μίλαν. Η Ρεάλ Μαδρίτης τής χτύπησε την πόρτα και της πρότεινε να της δώσει «δανεικούς» τους Ρονάλντο και Κασάνο. Η ιταλική ομάδα δεν δέχτηκε την προσφορά, γιατί οι δύο ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να αγωνιστούν στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως οι διοικούντες της φοβούνται πως ίσως πρόκειται για κάποιο τρικ των Ισπανών για να αποσπάσουν τον Κακά. ΤΟΝ ΕΚΝΕΥΡΙΣΑΝ!

Στην πλευρά της Γιουβέντους δεσπόζει το θέμα του τραυματισμού τριών βασικών ποδοσφαιριστών της εν όψει του δύσκολου προγράμματος στη Serie Β. Οι Μπουμσόνγκ, Κιελίνι και Παλαντίνο χτύπησαν στη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Μίλαν, εξοργίζοντας τον προπονητή τους Ντιντιέ Ντεσάν.

«Θα προτιμούσα να διασυρόμασταν και να μην είχαμε τραυματισμούς, παρά αυτό που συνέβη», είπε ο Γάλλος, ο οποίος πληροφορήθηκε από τον Τύπο πως δεν αποκλείεται να αντικατασταθεί στο τέλος της σεζόν από τον Ζοσέ Μουρίνιο!

Ο αρχηγός της Γιούβε Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο δήλωσε ανυπόμονος να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να φύγει από την ομάδα, αν οι διοικούντες δεν την ενισχύσουν ώστε να πρωταγωνιστήσει αμέσως μετά την άνοδό της. Ίδια δήλωση έκαναν και οι συμπαίκτες του Νταβίντ Τρεζεγκέ και Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Στον μεταγραφικό τομέα, η Γιουβέντους δίνει μάχη με τη Λίβερπουλ για την απόκτηση του παροπλισμένου από τη Γουέστ Χαμ Αργεντινού Χαβιέ Μασεράνο, ενώ εξέφρασε το ενδιαφέρον της και για τον επίσης Αργεντινό αμυντικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Γκαμπριέλ Χάιντζε, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το καλοκαίρι.