Μαθαίνει να νικά και με την άμυνα ο Ολυμπιακός, που πέρασε χωρίς απώλειες από το Αιγάλεω (84-69), κυρίως διότι κατάφερε να περιορίσει σημαντικά τις επιδόσεις του τρομερού διδύμου των γηπεδούχων.

Κλαρκ και Άντερσον σημείωσαν συνολικά 33 πόντους και οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν με το διπλό, με τον Ράιαν Στακ να συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις και τον Χρήστο Χαρίση να αποτελεί τον παίκτη που άλλαξε τον ρου του αγώνα.

Ο Στακ πέτυχε τους 10 από τους 12 πόντους του Ολυμπιακού στο χρονικό σημείο όπου οι Πειραιώτες «καθάρισαν» το παιχνίδι (75-61 στο 35΄) και ενώ λίγο νωρίτερα είχαν δει τους γηπεδούχους με τον εκρηκτικό Αβραάμ Καλλινικίδη να προηγούνται για πρώτη φορά (49-48 στο 24΄).

Ο Πίνι Γκέρσον εμπιστεύτηκε αρκετά τους Έλληνες («Επειδή ήξεραν καλύτερα πώς να νικήσουν σε αυτό το γήπεδο» είπε) και ένας εξ αυτών, ο Χρήστος Χαρίσης, άλλαξε τον ρυθμό δίνοντας στην ομάδα του την ηρεμία που χρειαζόταν.

Άλλωστε οι γηπεδούχοι κρατήθηκαν μέσα στο ματς όταν ο Ολυμπιακός αποφάσισε να ακολουθήσει τον «ραν εν γκαν» ρυθμό, χάνοντας την ψυχραιμία του πρώτου δεκαλέπτου (όταν είχε

προηγηθεί με 25-14 στο 9΄).

Όμως η 17ήμερη άδεια των δύο Αμερικανών, σε συνδυασμό με την άμυνα των φιλοξενουμένων, άφησαν τους γηπεδούχους να παλεύουν μόνο με την ψυχή του Καλλινικίδη (γέννημα θρέμμα της ομάδας, αφού παίζει εδώ και 11 χρόνια) και τις εξάρσεις των Αμερικανών.

Αντίθετα ο Ολυμπιακός είχε και τον πάντα σταθερό Ζίζιτς (20 π.,

8 ριμπ.) να «καθαρίζει» μαζί με τον Στακ κάτω από τα καλάθια και αν εμπιστευόταν έστω για λίγα λεπτά ο «Πίνχας» τον «Σόφο» οι Πειραιώτες θα επικρατούσαν πιο εύκολα.

«Δεν του ταίριαζε το παιχνίδι και γι΄ αυτό προτίμησα να παίξω με Στακ και Μπουρούση. Ήταν μια δύσκολη δοκιμασία σε ένα δύσκολο γήπεδο, αλλά νικήσαμε έστω και χωρίς να προσφέρουμε θέαμα.

Μετράει η ουσία και συνεχίζουμε» τόνισε ο Πίνι Γκέρσον, που επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι η ομάδα του δεν θα πάρει παίκτη απλώς για να συμπληρώσει το ρόστερ, αλλά μόνο αν βρεθεί κάποιος που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος επεσήμανε: «Από αυτά τα παιχνίδια μπορείς μόνο να κερδίσεις και αυτό κάναμε και εμείς. Δεν αντέξαμε ώς το τέλος αφού ήταν φανερό ότι οι Αμερικανοί μας βρίσκονταν εκτός ρυθμού. Κάτω από την 5η θέση θα γίνει χαμός, αφού όλοι μπορούν να νικήσουν όλους και γι΄ αυτό δεν είμαστε σίγουροι αν οι εννέα νίκες φτάνουν για τη σωτηρία.

Η ομάδα μας πάντως έχει τα φόντα να πετύχει και περισσότερες».