Τα σουτ τριών πόντων βοήθησαν το Μαρούσι να ανατρέψει το σκορ στα τελευταία λεπτά και να νικήσει 66-62 τον Πανιώνιο! Η ομάδα της Νέας Σμύρνης με πρωταγωνιστή τον Χάτσον (22π, 12ρ) ήλεγχε το ματς στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Στο τέλος, όμως, τα τρίποντα των Καϊμακόγλου και Σεϊμπούτις τον αποδιοργάνωσαν. Ο Σεϊμπούτις ήταν καθοριστικός στο τελευταίο λεπτό, με επιθετικό ριμπάουντ (ύστερα από άστοχη βολή του Χαραλαμπίδη) και τρίποντο, διαμορφώνοντας το σκορ σε 64-61. Ο Πανιώνιος προσπάθησε να φέρει το ματς στην παράταση με το σκορ στο 65-62, αλλά το σουτ τριών πόντων του Περπέρογλου ήταν βιαστικό και άστοχο.

Ο προπονητής του Αμαρουσίου, Λευτέρης Κακιούσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Τόμας, ο οποίος δεν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα λόγω τραυματισμού: «Θα περιμένουμε την εκτίμηση των γιατρών. Υποφέρει από πελματιαία απονεύρωση. Ήθελε να αγωνιστεί και ήταν λάθος μου που τον χρησιμοποίησα», είπε, ενώ, σχολιάζοντας το ματς, πρόσθεσε: «Η πιεστική ματς-απ με παγίδες, μας έδωσε τη νίκη, αφού μας έδωσε πλεονέκτημα σε καθοριστικές φάσεις. Για πρώτη φορά εφέτος ήμασταν τυχεροί».

«Για 37 λεπτά είχαμε τον έλεγχο του ματς. Στο τέλος, όμως, κάναμε λάθη στην άμυνα, ενώ δεν σουτάραμε σωστά. Ήταν καθοριστικά τα τρίποντα του Καϊμακόγλου», είπε ο προπονητής του Πανιωνίου, Λούκα Παβίσεβιτς. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης αναχώρησε χθες το πρωί για το Ροστόβ, όπου αύριο αντιμετωπίζει τη Λοκομοτίβ, στην πρώτη αγωνιστική της β΄ φάσης του Εuro Cup.