ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ μόλις 24 ετών, ο Ντάρεντ Γουίλιαμς πλησίαζε στην κορυφή μιας εντυπωσιακής σταδιοδρομίας στο αμερικανικό ποδόσφαιρο. Κέρδιζε 1,5 εκατομμύριο δολάρια τον χρόνο, ζούσε σαν ροκ σταρ και ήλπιζε να οδηγήσει την ομάδα του, τους Denver Βroncos, στον τελικό του αμερικανικού πρωταθλήματος φούτμπολ.

Για ένα μοναχοπαίδι που μεγάλωσε σε μονογονεϊκή οικογένεια στις σκληρές γειτονιές των μαύρων στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας, ο Γουίλιαμς τα είχε καταφέρει πολύ καλά. Μέσα σε λιγότερο από 12 ώρες όμως, αρχής γενομένης από τότε που η ομάδα του ηττήθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς από τους San Francisco 49ers, έχασε τα πάντα- συμπεριλαμβανομένης της ζωής του.

Η ήττα της ομάδας του σήμανε τον αποκλεισμό της από το πρωτάθλημα. Ο Γουίλιαμς υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο λόγω τραυματισμού στον ώμο. Απογοητεύτηκε. Παρ΄ όλ΄ αυτά αποφάσισε να αλλάξει χρόνο μέσα στην πολυτέλεια. Γύρω στις 2 το πρωί, ο νεαρός ποδοσφαιριστής περιδιάβαζε τους παγωμένους δρόμους του Ντένβερ στο πίσω μέρος μιας τεράστιας λιμουζίνας. Ξαφνικά το αυτοκίνητο που ακολουθούσε άνοιξε ταχύτητα και βρέθηκε στο πλευρό της λιμουζίνας. Οι επιβάτες του άνοιξαν πυρ. Ο Γουίλιαμς σκοτώθηκε, δύο φίλοι του, ένας άνδρας και μία γυναίκα, τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο νωρίτερα στο νάιτ κλαμπ όπου διασκέδαζε ο νεαρός αθλητής «είχε ξεσπάσει κάποιος καβγάς». Ο τρόπος με τον οποίο δολοφονήθηκε πάντως φέρει τη σφραγίδα μιας τοπικής συμμορίας, των Βloods and Crips- με μέλη της οποίας συγχρωτιζόταν ο Γουίλιαμς όταν μεγάλωνε, προτού πάρει τον δρόμο της επιτυχίας.

© Τhe Τimes, 2007

Αθλητές στο στόχαστρο


●ΑΝΤΡΕΣ ΕΣΚΟΜΠΑΡ: O Κολομβιανός ποδοσφαιριστής πυροβολήθηκε θανάσιμα στο Μεντεγίν στις 2 Ιουλίου του 1994. Λίγες ημέρες νωρίτερα, το αυτογκόλ που είχε βάλει στον αγώνα εναντίον των ΗΠΑ είχε συντελέσει στο να αποκλειστεί η Κολομβία από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

●ΟΣΚΑΡ ΜΠΟΝΑΒΕΝΑ: O Αργεντίνος μποξέρ δολοφονήθηκε το 1976 από έναν φρουρό οίκου ανοχής του Λας Βέγκας.

● ΤΖΙΟΒΑΝΙ ΜΟΝΤΑΝΙ:O νεαρός Ιταλός ποδοσφαιριστής πυροβολήθηκε θανάσιμα ενώ οδηγούσε, τον Νοέμβριο. Ο θείος του είναι κάπο της Μαφίας και πίσω από τη δολοφονία εκτιμάται ότι βρίσκεται κάποια αντίπαλη συμμορία.

●Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ: Εννέα μέλη της ισραηλινής ολυμπιακής ομάδας σκοτώθηκαν το 1972 στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών ανάμεσα στην αστυνομία και στους Παλαιστίνιους τρομοκράτες που τους είχαν συλλάβει ομήρους. Ο τελικός απολογισμός έφτασε τους 17 νεκρούς: έντεκα αθλητές, πέντε από τους απαγωγείς και ένας αστυνομικός.

●ΜΑΪΚΙ ΤΟΜΣΟΝ: Ο Αμερικανός ραλίστας πυροβολήθηκε θανάσιμα το 1988, μαζί με τη σύζυγό του. Επί του παρόντος δικάζεται για τη διπλή δολοφονία ο Μάικλ Γούντγουιν, πρώην αντίπαλός του στους αγώνες και συνεταίρος του σε αποτυχημένη επιχείρηση.