Το e-mail που έστειλε στο ταξιδιωτικό πρακτορείο με το οποίο συνεργάζεται ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να καλύψει τον Άλεξ Άκερ για τη διήμερη (αδικαιολόγητη) απουσία του. Οι «ερυθρόλευκοι», που σήμερα το πρωί ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν για την Πολωνία όπου αύριο αντιμετωπίζουν την Πρόκομ, κάλεσαν τον Αμερικανό σε απολογία. Ο Άκερ, την καθυστέρηση του οποίου ο Ολυμπιακός πληροφορήθηκε από το ταξιδιωτικό πρακτορείο από όπου ο παίκτης ζήτησε να του αλλάξουν τα εισιτήρια, παρουσιάστηκε στον γενικό διευθυντή της ΚΑΕ Χρήστο Σταυρόπουλο και τον τιμ-μάνατζερ Σταύρο Ελληνιάδη και αφού αναγνώρισε το λάθος του ζήτησε συγγνώμη.

Ο Άκερ μετά τη στάση που τήρησε στην απολογία του δεν προβλέπεται να τιμωρηθεί αυστηρά. Άλλωστε, σύμφωνα με τον κανονισμό, η τιμωρία που μπορεί να του επιβληθεί είναι πρόστιμο 15.000 ευρώ και αυτό αναμένεται να συμβεί.

Στα αγωνιστικά, οι «ερυθρόλευκοι» σύμφωνα με το πρόγραμμα θα αναχωρούσαν νωρίς το πρωί για την Πολωνία, έχοντας στην αποστολή και τον Νταμίρ Μουλαομέροβιτς. Ο Κροάτης δεν είναι απολύτως έτοιμος αλλά ο Πίνι Γκέρσον τον συμπεριέλαβε στη 12άδα για τον αγώνα με την Πρόκομ.