Τον Αντριάνο Βιέιρα Λουζάδα της Πόρτο φέρνει στην Αθήνα ο Παναθηναϊκός. Ο Βραζιλιάνος, παρά τη σφήνα της Σπόρτιγκ Μπράγκα, αναμένεται σήμερα στην ελληνική πρωτεύουσα, να κάνει… ποδαρικό στις μεταγραφές των «πρασίνων» για τη χειμερινή περίοδο. Η απόκτηση του Αντριάνο ουσιαστικά ολοκληρώθηκε λίγο πριν το τέλος του 2006 και εκείνο που απομένει, όπως υποστηρίζουν στην Παιανία, είναι να υπογράψει ο παίκτης καθώς η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η Πόρτο έχουν συμφωνήσει σε όλα για την παραχώρησή του, υπό μορφήν εξάμηνου δανεισμού.

Μάλιστα τα χθεσινά δημοσιεύματα στην Πορτογαλία, που έφεραν την Μπράγκα να μπαίνει δυνατά στη διεκδίκηση του παίκτη, δεν έδειξαν να ανησυχούν τους «πράσινους» που περιμένουν τον 28χρονο να έρθει σήμερα στην Αθήνα για να βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιό του με τον ΠΑΟ και εν συνεχεία να τεθεί στη διάθεση του Βίκτορ Μουνιόθ. Τον Αντριάνο γνωρίζει ο Γιάσμικο Βέλιτς, ο οποίος ουσιαστικά ήταν εκείνος που εισηγήθηκε την απόκτηση του Βραζιλιάνου επιθετικού- που είναι μάλιστα πολύ πιθανόν να συμπεριληφθεί στην αποστολή για τον κυριακάτικο αγώνα με το Αιγάλεω.

Ο Αντριάνο, που αύριο κλείνει τα 28 του χρόνια (γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 1979 στο Ρίο Μπράνκο), αποκτήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι από την Πόρτο ως ένας αποτελεσματικός επιθετικός περιοχής. Το παρατσούκλι του είναι το ίδιο με του Χρήστου Δημόπουλου και αν ο Βραζιλιάνος

ΔΥΟ ΓΙΑ ΜΠΙΣΚΑΝ

Η Μπεσίκτας και η Γκλάντμπαχ ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Κροάτη αμυντικού υποστηρίζει ο κροατικός Τύπος

κάνει με τη πράσινη φανέλα όσα έκανε ο «φονιάς», τότε είναι βέβαιο ότι θα λατρευτεί από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού που περιμένουν ότι ο νέος «φονιάς» θα λύσει το πρόβλημα στο σκοράρισμα. Φέτος πάντως ο Βραζιλιάνος «φονιάς» έμεινε σχεδόν άσφαιρος, καθώς το πρώην back-up του Πόστιγκα κέρδισε φέτος τη θέση του βασικού και έβαλε τον Αντριάνο στον πάγκο. Σε πέντε συμμετοχές του στο πρωτάθλημα Πορτογαλίας έχει σημειώσει ένα γκολ και γενικώς δεν μπόρεσε να δώσει στην καριέρα του στην Πόρτο συνέχεια ανάλογη με την περυσινή σεζόν του στους «Δράκους».

Ο αριστεροπόδαρος Βραζιλιάνος σε 15 συμμετοχές (από τον Ιανουάριο και μετά) είχε στείλει 7 φορές την μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας μάλιστα καθοριστικά γκολ όπως εκείνο με το οποίο τον περασμένο Μάιο έκρινε το τελικό του Κυπέλλου Πορτογαλίας (1-0 τη Σετουμπάλ) και χάρισε το τρόπαιο στην ομάδα του. Η Πόρτο είναι η δεύτερη πορτογαλική ομάδα στην καριέρα του Αντριάνο. Προηγήθηκε η Νασιονάλ Μαδέιρα, η οποία τον απέκτησε το 2002 και τον κράτησε στο ρόστερ της για μια τριετία. Σε 89 αγώνες με τη φανέλα της σημείωσε 43 γκολ (1619-8, ανά έτος) και στη συνέχεια επέστρεψε στην πατρίδα του και στην Κρουζέιρο πριν αγωνιστεί για την Πόρτο. Οι «Δράκοι», έπειτα από σκληρή μάχη με την Σπόρτιγκ Λισαβώνας, τον πήραν πέρυσι τον Ιανουάριο από την ομάδα της Βραζιλίας υπό μορφήν δανεισμού και το περασμένο καλοκαίρι απέκτησαν τα δικαιώματά του. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Η Μπεσίκτας και η Γκλάντμπαχ ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Ιγκόρ Μπίσκαν. Αυτό υποστηρίζει ο κροατικός Τύπος. Ο προπονητής της Μπεσίκτας, Ζαν Τιγκανά, φέρεται να αναζητεί έναν αμυντικό χαφ, καθώς δεν είναι ικανοποιημένος από την προσφορά του Κλέμπερσον και γι΄ αυτόν τον λόγο εξετάζει την περίπτωση του Μπίσκαν. Παράλληλα, το ενδεχόμενο απόκτησης του Κροάτη φέρεται να απασχολεί και τη γερμανική Γκλάντμπαχ. Το συμβόλαιο του Μπίσκαν με τον Παναθηναϊκό λήγει τον Ιούνιο και οι «πράσινοι» δεν είναι διατεθειμένοι να ενεργοποιήσουν την οψιόν της παραμονής του. ●●● Επιστροφή στις προπονήσεις σήμερα για τους «πράσινους». Ο Βίκτορ Μουνιόθ είχε δώσει διήμερο ρεπό στους παίκτες του και ραντεβού για προπόνηση σήμερα το απόγευμα στην Παιανία.

●●● «Στον Παναθηναϊκό δεν επιστρέφω!». Ο Φάνης Γκέκας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο sport.gr, δεν έκρυψε τα συναισθήματά του για την πρώην ομάδα του μετά τα όσα συνέβησαν το περασμένο καλοκαίρι. «Τώρα δεν θα επέστρεφα στον ΠΑΟ. Αυτή τη στιγμή δεν θα επέστρεφα σε καμία ελληνική ομάδα. Βασικά στον Παναθηναϊκό… καμία στιγμή», είπε χαρακτηριστικά ο άσος της Μπόχουμ.