Σούπερ «Τόρο»! Ο 22χρονος διεθνής αμυντικός έχει βγάλει ασπροπρόσωπο τον Τάκη Λεμονή, ενώ έχει δικαιώσει τη διοίκηση του Ολυμπιακού για τη μεταγραφή του από τη SΚΟDΑ Ξάνθη.

Ο Βασίλης Τοροσίδης, παίκτης με τεράστια ψυχικά αποθέματα, κατόρθωσε να καθιερωθεί στην ενδεκάδα. Προερχόμενος από επαρχιακή ομάδα, ο Τοροσίδης πήρε το βάπτισμα του πυρός στον Ολυμπιακό στον αγώνα με τον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη και μάλιστα αναδείχθηκε ΜVΡ της συνάντησης.

Ο Ξανθιώτης αμυντικός έχει αγωνιστεί σε τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος και ψηφίστηκε κορυφαίος σε απόδοση σε δύο ματς! Προχθές, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, είχε συγκλονιστική παρουσία και δικαιολογημένα αναδείχθηκε ΜVΡ. Το «πολυεργαλείο» της πειραϊκής ομάδας μπορεί να καλύψει με επιτυχία τις θέσεις: αμυντικού χαφ, στόπερ, δεξιού μπακ-χαφ.

Στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο (1-0) αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας ως παρτενέρ του Ανατολάκη. Στην Τούμπα, ο Λεμονής τον χρησιμοποίησε στη μεσαία γραμμή σε ρόλο αμυντικού χαφ και δεξιού μεσοεπιθετικού. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-2 και ο «Τόρο» σημείωσε το πρώτο γκολ.

Στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη (4-1) ο Τοροσίδης κάλυψε τη θέση του στόπερ, μαζί με τον Σέζαρ. Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (3-3) ο 22χρονος αμυντικός αγωνίστηκε στη μεσαία γραμμή δίπλα στον Στολτίδη. Εξάλλου στα ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα έπαιξε ως αμυντικό χαφ στο Εθνικό Στάδιο «Ζωσιμάδες» στο β΄ ημίχρονο. Στο Καραϊσκάκη ξεκίνησε ως στόπερ, δίπλα στον Σέζαρ και στο 37΄ ο Λεμονής τον πέρασε στη δεξιά πλευρά. Παρ΄ όλα αυτά ο Τοροσίδης δεν πετάει στα σύννεφα. Παραμένει προσγειωμένος και τόνισε ότι θέλει σκληρή δουλειά για να γνωρίσει την καταξίωση σε Ολυμπιακό και εθνική ομάδα. Ο Ξανθιώτης αμυντικός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν επαναπαύομαι. Χρειάζεται σκληρή δουλειά για να καθιερωθώ στην ομάδα μου και την Εθνική. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, δεν τελείωσε επειδή έχουμε διαφορά οκτώ βαθμών από ΑΕΚ και εννέα από Παναθηναϊκό. Υπάρχουν ακόμα δέκα ματς. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να κατακτήσουμε τον τίτλο».

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Στο μεταξύ, «φροντιστήριο» στις στημένες φάσεις θα κάνει ο Τάκης Λεμονής στους παίκτες του. Ο λόγος είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δεχθεί τα περισσότερα γκολ από τέτοιες φάσεις.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού δικαιολόγησε χθες τους Νικοπολίδη, Κωνσταντίνου για τα αυτογκόλ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. «Συμβαίνουν αυτά σε ένα παιχνίδι. Μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή»,.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης έλεγε ότι δεν έχει ξανασυμβεί τέτοια φάση στην καριέρα του και στάθηκε άτυχος γιατί του γλίστρησε η μπάλα.

Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου υποστήριξε ότι στη φάση του αυτογκόλ δέχθηκε αντικανονικό μαρκάρισμα από τον Παπασταθόπουλο.

Χθες στις εγκαταστάσεις του Ρέντη υπήρχε ικανοποίηση, γιατί σε σύντομο χρονικό διάστημα η ομάδα κατάφερε να ξεπεράσει τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον ΠΑΣ Γιάννινα και να αντιδράσει σωστά στο ντέρμπι.

«Δείξαμε χαρακτήρα πρωταθλητή. Θέλουμε 10 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια για να κατακτήσουμε με μεγάλη διαφορά τον τίτλο», έλεγαν χθες οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.

Ο γενικός αρχηγός των «ερυθρολεύκων», Σάββας Θεοδωρίδης, δήλωσε:«Θέλουν να μεταφέρουν τα δικά τους προβλήματα στον Ολυμπιακό. Ο Ντέμης αντιμετώπισε πρόβλημα στο Ολυμπιακό Στάδιο με τα πανό που είχαν αναρτήσει οι οπαδοί της ΑΕΚ».

ΜΕ ΗΡΑΚΛΗ

Οι «ερυθρόλευκοι» στρέφουν την προσοχή τους στον αγώνα της Κυριακής με τον Ηρακλή στο «Γ. Καραϊσκάκης». Θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Ζεβλάκοφ. Ο Τοροσίδης συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και θα κληθεί να εκτίσει τιμωρία μιας αγωνιστικής με Ηρακλή ή Ατρόμητο (εντός).

Ο Καστίγιο βρίσκεται στις ΗΠΑ για το αυριανό φιλικό ματς της Εθνικής Μεξικού στην Αριζόνα. Ο Ορουγουανός μεσοεπιθετικός και ο πατέρας του ταξίδεψαν χθες μέσω Λονδίνου και θα επιστρέψουν την Πέμπτη στην Αθήνα.

Ο «ερυθρόλευκος» άσος λίγο πριν αναχωρήσει τόνισε: «Είχα δώσει τον λόγο μου στον ομοσπονδιακό τεχνικό του Μεξικού. Είναι δύσκολο να αγωνιστώ στο φιλικό παιχνίδι, γιατί είναι πρησμένο το πόδι μου και με πονάει. Θα με εξετάσει ο γιατρός της εθνικής ομάδας του Μεξικού».

Νέο επεισόδιο στο ντέρμπι


Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Τάκη Λεμονή και του Παναγιώτη Κονέ, με αφορμή δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο ο τεχνικός του Ολυμπιακού τού επετέθη φραστικά με προσβλητικές, για την καταγωγή του παίκτη της ΑΕΚ εκφράσεις.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού με χθεσινή δήλωσή του μέσω του επίσημου site του συλλόγου τόνισε: «Για το δημοσίευμα της εφημερίδας “Sportday”, σύμφωνα με το οποίο είχα φραστικό επεισόδιο με τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Κονέ, δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η πορεία μου στα γήπεδα είναι γνωστή σε φίλους και αντιπάλους και με δεδομένο ότι δεν έχει κανείς το δικαίωμα να με προσβάλλει ως προπονητή και κυρίως ως άνθρωπο, είμαι υποχρεωμένος να υπερασπίσω το όνομά μου διά της δικαστικής οδού».

Αργά χθες το βράδυ ο Παναγιώτης Κονέ απάντησε μέσω του επίσημου site της ΑΕΚ: «Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, σε μια συνομιλία μου με τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Ριβάλντο, εκπρόσωποι της αντίπαλης ομάδας που βρίσκονταν στον πάγκο, καθώς και ο κ. Λεμονής, χωρίς την παραμικρή από μέρους μου αφορμή, μου επιτέθηκαν φραστικά με προσβλητικές για την καταγωγή μου εκφράσεις.

Οι συγκεκριμένες εκφράσεις με θίγουν πρωτίστως ως άνθρωπο και ακολούθως ως ποδοσφαιριστή που τιμά τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος».

Τα Γιάννινα μας δυσκόλεψαν περισσότερο από την ΑΕΚ


Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash τόνισε μεταξύ άλλων:

«Δεν χαρήκαμε το αποτέλεσμα. Κι εμείς μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε για το αυτογκόλ του Κωνσταντίνου ότι ήταν φάουλ του παίκτη της ΑΕΚ και ότι η δεύτερη κίτρινη του Ζεβλάκοφ είναι πολύ τραβηγμένη. Στην Ελλάδα είμαστε καχύποπτοι. Αισθάνομαι ότι μπορώ να προσφέρω ακόμα. Θέλω να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΣ δίκαια πήρε την πρόκριση. Δυσκολευτήκαμε περισσότερο απ΄ ότι στον αγώνα με την ΑΕΚ. Δεν το λέω για να μειώσω την ΑΕΚ που είναι μια μεγάλη ομάδα με ιστορία, αλλά σε καμία περίπτωση στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν νιώσαμε την πίεση που είχαμε στη ρεβάνς με τα Γιάννινα. Αυτό που σίγουρα χρειάζεται ο Ολυμπιακός είναι ανανέωση. Αναμφίβολα ο Μπάγιεβιτς είναι ο πιο πετυχημένος κόουτς στην Ελλάδα».