Συνέβη στις Βρυξέλλες, την Τρίτη, και αν το μεταφέρω σήμερα εδώ είναι γιατί, πρώτον, έχει πρωταγωνίστρια μια φίλη μου… Κερκυραία και, δεύτερον, γιατί μου αποδεικνύει και με αυτό ότι δεν χαρίζεται σε κανέναν, μα σε κανέναν!

Είναι λοιπόν η Σύνοδος των ηγετών των Ευρωπαϊκών Σοσιαλιστικών και Σοσιαλδημοκρατικών Κομμάτων και πολλοί σπεύδουν να συγχαρούν τον ισπανό Πέδρο Σάντσες που κατάφερε να ανατρέψει το κλίμα που είχαν δημιουργήσει οι δημοσκοπήσεις υπέρ των… arpaxtemos Podemos, που λέει και ο Πρετεντέρης, και να τερματίσει δεύτερος στις εκλογές.

Μεταξύ εκείνων που συγχαίρουν τον πανύψηλο… Πετράν είναι και η πρόεδρος Φώφη, που του λέει και μερικά καλά λόγια για το πόσο εξαιρετικά τα πήγε. Ξαφνικά και από το πουθενά εμφανίζεται ο… πρόεδρος Αλέξης, ο οποίος μετέχει της Συνόδου ελέω… Πιτέλα (αυτό το τρελό αγόρι από την Ιταλία) και προέδρου Ολάντ, του Ρέντσι και άλλων τινών.

Σπεύδει με τη σειρά του να συγχαρεί (!) τον… Πετράν και τότε ακούγεται στεντορεία η φωνή της… Κερκυραίας που λέγαμε, της φίλης μου Συλβάνας Ράπτη, που σε άπταιστα ελληνικά (μην καταλάβει και ο Ισπανός), του λέει του προέδρου Αλέξη:

–Εσύ τώρα τι θες εδώ; Εντάξει είπαμε να σε φιλοξενήσουμε, αλλά πρέπει επιτέλους να αποφασίσεις!

Κόκαλο ο άλλος, δεν είπε τίποτε. Χαιρέτησε διά χειραψίας τον Σάντσες και πήγε και κάθησε στη θέση του.

Οσο για το τι ήθελε η συμπατριώτισσα της… Ρένας Βλαχοπούλου, και φίλη μου από δεκαετιών, Συλβάνα στη Σύνοδο; Οπως εγκύρως ενημερώθηκα, είναι συνεργάτις επί ευρωπαϊκών θεμάτων της προέδρου Φώφης. Και στις συνόδους αυτές, κάθε ηγέτης προσέρχεται με έναν συνεργάτη του…

Κατινιές

Η αντίδραση της φίλης Συλβάνας στην παρουσία Τσίπρα στην Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Σοσιαλδημοκρατών είχε να κάνει και με το γεγονός ότι το παλικάρι πήγε μεν στη Σύνοδό τους, όπως εκνευριστικά επιμένουν μια παρέα αποτελούμενη όπως προανέφερα από τον Ολάντ, τον Ρέντσι, τον Σουλτς, τον Γκάμπριελ, τον Πιτέλα κ.ά., αλλά πριν το κάνει αυτό είχε κάνει έναν γύρο και από την Ευρωπαϊκή Αριστερά και από τους Πράσινους.

Ο άνθρωπός μου στις Βρυξέλλες μου έλεγε χθες ότι αυτό συνέβη για πολλούς και διαφόρους λόγους. Οι Σοσιαλιστές τον φέρνουν βόλτα για να τη «σπάνε» στους Δεξιούς του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ως το υπόδειγμα «λύκου που έγινε αρνάκι», ο δε Τσίπρας κρατάει τις επαφές με τους Αριστερούς και τους Πράσινους να το έχει για άλλοθι σε όσους, εδώ και έξω, του κοπανάνε ότι δεν είναι πια τόσο επαναστάτης!

Μιλάμε δηλαδή για κατινιές επιπέδου γειτονιάς στην Αγια-Βαρβάρα (χωρίς να θέλω να θίξω την Αγία)…

Τα «τρολ» και η παρέμβαση

Με αυτά ως δεδομένα, δεν βρήκα καθόλου παράξενο το γεγονός ότι Τετάρτη βράδυ μου τηλεφώνησε εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, να μου δηλώσει ότι ο Τζιάνι Πιτέλα διαψεύδει αυτό που είχα γράψει προ ημερών πως το τρελό αγόρι από την Ιταλία αντιδρώντας σε μια διαμαρτυρία της προέδρου Φώφης για το εξοργιστικά ξεδιάντροπο γλείψιμο στον Τσίπρα, της είπε ότι «τον χρειαζόμαστε λιγάκι ακόμη».

Ρώτησα αν θα υπάρξει κάποιου είδους δήλωση ή ανακοίνωση. Δεν υπήρξε φυσικά τίποτε εκ των δύο. Αντ’ αυτού χθες, σε φιλοκυβερνητικά έντυπα υπήρξε μια διαρροή περί διάψευσης Πιτέλα και άλλα τέτοια θεαματικά, τα οποία έδωσαν την ευκαιρία σε «τρολ» του ΣΥΡΙΖΑ να μου την «πέσουν», κατά τα ειωθότα, από το Διαδίκτυο.

Εννοείται πως δεν ίδρωσε το αφτί μου. Σιγά τώρα μην ασχοληθώ με τους «μισθοφόρους» του ΣΥΡΙΖΑ –άλλωστε, μεροκάματο βγάζουν οι άνθρωποι βρίζοντας. Τους καταλαβαίνω.

Ασχολήθηκα όμως με αυτή καθεαυτή τη «διάψευση» Πιτέλα. Και τι πληροφορήθηκα εγκύρως, αν αγαπάτε; Οτι για να συμβεί αυτό, υπήρξε παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου στο γραφείο του επικεφαλής των Ευρωσοσιαλιστών (δεν τολμώ να φανταστώ ότι το έκανε ευθέως ο πρόεδρος Αλέξης, δεν τολμώ…). Και εκείνος, την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος προέβη στη σχετική «διαρροή» μέσω του εκπροσώπου του.

Για να το κλείσουμε, πάντως, προσωπικά επιμένω στην εγκυρότητα της πληροφορίας μου (για το πώς δικαιολογήθηκε ο Πιτέλα στην πρόεδρο Φώφη). Και δεν παίρνω τίποτε πίσω…

Πονεμένοι υπουργοί

Στο μεταξύ, θέλω να αποκαλύψω ένα δράμα που βιώνουν τα μέλη της κυβέρνησης και ειδικά τα προερχόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δράμα το οποίο με έχει βαθιά συγκινήσει, σε τέτοιο βαθμό δε που δεν αντέχω και λέω να δημιουργήσω μια ΑΜΚΕ, ήτοι μια Ανεξάρτητη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (φοριέται πολύ τελευταία στον ΣΥΡΙΖΑ και πέριξ αυτού) για τη Συμπαράσταση σε Πονεμένους Υπουργούς και Βουλευτές.

Υστερα από ώριμη σκέψη, και αφού το σκέφθηκα το πράγμα σοβαρά, αποφάσισα η ΑΜΚΕ η δική μου (σε αντίθεση με κάτι άλλες που ντρέπονται να μας το πουν…) θα δέχεται και ενισχύσεις κάθε είδους, διότι θα έχει σοβαρά έξοδα –πώς, για παράδειγμα, να συντηρήσεις τον στρατό των ψυχολόγων που θα κινητοποιήσω για την ψυχολογική στήριξη των υπουργών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο δράμα που περνάνε, να μας… «φορέσουν» το πιο σκληρό Μνημόνιο που υπογράφτηκε ποτέ και μάλιστα για 99 χρόνια;!

Να ας πούμε –για όποιον έχει οιαδήποτε αντίρρηση και διαφωνία –εγώ «έλιωσα» ακούγοντας στη Βουλή τον… μπαρουτοκαπνισμένο κυρ Θοδωρή Δρίτσα να δηλώνει: «Αβολες μας ήταν πάντα οι καρέκλες της εξουσίας»!

Και δάκρυσα με τον Μάκη τον Μπαλαούρα να δηλώνει ότι εμείς, αν δεν ήμασταν εδώ να ψηφίζαμε την εκποίηση του ΟΛΠ στην COSCO, θα ήμασταν απέξω με τους λιμενεργάτες να διαδηλώνουμε.

Τι χρείαν (άλλων) μαρτύρων έχουμε ότι οι άνθρωποι… βασανίζονται; Oτι πονάνε; Oτι υποφέρουν; Δίνουν πόνο, αλλά για μας το κάνουν βρε κουτά, για μας!..

Ακροβασίες με στιλέτα

Aπό την άλλη, μέσα στον πόνο που περνάνε οι άνθρωποι αυτοί, καρφώνουν με κάτι στιλέτα ναααα μετά συγχωρήσεως και όποιον περνάει από κοντά τους. Αντλώ το παράδειγμα από τη χθεσινή πολύωρη παράσταση ακροβασιών επί του εδάφους και της δοκού, που έδωσαν σύσσωμη η κυβέρνηση και η ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ (τύφλα να ‘χει ο Ιωάννης Μελισσανίδης με ή χωρίς φούστα!).

Eπικεφαλής της καταπληκτικής αυτής πανδαισίας κινήσεων, ευλυγισιών και κυβιστήσεων ήταν ο άνθρωπός μου, ο κυρ-Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος ευκαιρίας δοθείσης, κάρφωσε και ένα στιλέτο στην πλάτη του γενικού γραμματέα της Κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου. Διότι ανέλαβε μεν την ευθύνη για το μπάχαλο που έγινε με τη συμφωνία της COSCO, μπάχαλο που γέμισε τα… κεραμίδια της Αθήνας με… ιπτάμενους Κινέζους, αλλά πρόσθεσε και το ακόλουθο «σφαχτικό» για τον περί ου ο λόγος Καλογήρου: «Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη γι’ αυτό, αλλά ήταν και μια πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας της Κυβερνήσεως στο πλαίσιο όλα τα σχέδια νόμου να τα ελέγχει και να παρεμβαίνει στο πλαίσιο της καλής νομοθέτησης». Και πρόσθεσε όλο παράπονο: «Αυτό μεταφέρθηκε ως είδηση ότι ο Δρίτσας αδειάζει το Μαξίμου».

Οχι βρε άνθρωπε, ποιο άθλιο υποκείμενο τα λέει αυτά; Εσύ, το Μαξίμου; Ποτέ. Αλλά να, είναι που αυτός ο κακόμοιρος ο Καλογήρου που τον «τρούπησες» έτσι αθόρυβα στα πλευρά (αυθεντική έκφραση slang του υποκόσμου για το ύπουλο μαχαίρωμα) είναι άνθρωπος του (υπερ)υπουργού κυρίου Παππά, γεγονός το οποίο από μόνο του καθιστά την ενέργειά σου εντελώς «ανθυγιεινή», αν γίνομαι αντιληπτός.