Τα νέα συστήματα τετρακίνησης, υποβοήθησης και ηλεκτρονικού ελέγχου της πρόσφυσης δίνουν λύσεις, τόσο στην εκτός δρόμου κίνηση αλλά και σε πιο δύσκολες συνθήκες, όπως όταν κολλήσει το αυτοκίνητο στην άμμο και πιο χειρότερα μέσα σε ερημικό τοπίο.

Ένα νέο σύστημα, που ονομάζεται Freischaukelfunktion κάνει παιχνίδι την αποκόλληση του αυτοκινήτου από την άμμο, ακόμη και όταν έχουν εγκλωβιστεί μέσα σε αυτή και οι τέσσερις τροχοί.

Ο ρόλος του συστήματος είναι να κάνει την ανάρτηση του αυτοκινήτου να αναπηδά, ώστε να βρει πιο γρήγορα σημείο πρόσφυσης. Τα αποτελέσματα όπως φαίνεται και στο βίντεο εξαιρετικά. Το αυτοκίνητα αρχίζει να αναπηδά, οι τροχοί βρίσκουν ξανά την πρόσφυση τους και τελικώς, το μεγάλο SUV ανακτά την αρχική οδική του συμπεριφορά, σαν να βρίσκεται στην άσφαλτο.

Το αυτοκίνητο δοκιμής που φέρει το συγκεκριμένο σύστημα είναι μια πρωτότυπη και καμουφλαρισμένη έκδοση της Mercedes-Benz GLE. To σύστημα Freischaukelfunktion θα είναι στο βασικό πακέτο off road, με το οποίο θα διατίθεται η μελλοντική GLE.