Η σελίδα έπρεπε να κλείσει πριν από τη λήξη του φιλικού της ΑΕΚ με τη Φίτεσε, οπότε σχόλιο για την εικόνα και τα όποια συμπεράσματα από αυτή την αναμέτρηση, υπάρχει στην ιστοσελίδα των «ΝΕΩΝ».
Ομως επειδή η επικαιρότητα δεν περιορίζεται σε ένα φιλικό παιχνίδι, ας κάνουμε μία μικρή ανάλυση για το πώς μπορεί να διαμορφωθεί το ρόστερ της ΑΕΚ μετά την ολοκλήρωση του
πρώτου σταδίου της προετοιμασίας.
Ο Μάρκο Νίκολιτς έκανε αναφορά για δύο, ίσως και τρεις μεταγραφές. Αυτή τη στιγμή το ρόστερ της ΑΕΚ αριθμεί 25 ποδοσφαιριστές χωρίς να υπολογίσει κανείς ούτε τους δύο επιπλέον τερματοφύλακες (Αγγελόπουλο και Μπαλαμιώτη), ούτε κάποιον από τους «μικρούς» (Καραργύρη, Τσαραμανίδη, Ψυρόπουλο, Χριστακόπουλο και Σαρκασίδη).
Ξέρουμε ότι δύο είναι στην… black list (Ελίασον και Λιούμπισιτς), οπότε αν αυτοί αποχωρήσουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και αντικατασταθούν, ο αριθμός δεν πρόκειται να αλλάξει δραματικά (+-έναν).
Ετσι όπως έχει δομηθεί το ρόστερ της ΑΕΚ με «δίδυμα» και «τρίδυμα» ανά θέσεις, τα πράγματα είναι λίγο-πολύ ξεκάθαρα. Λείπει το στόπερ της πρώτης γραμμής (πίσω από Μουκουντί και Ρέλβας), λείπει το back up του Ρότα, λείπει ο παίκτης που θα παίξει αντί του Ζουμπκόφ στο δεξί φτερό για να υπάρχει και η αναλογία που έχει ήδη στα αριστερά (Κοϊτά και Κουτέσα).
Στα δικά μου μάτια, με τον τρόπο που χρησιμοποιεί ο Νίκολιτς τους ποδοσφαιριστές του, «υπηρεσιακές λύσεις» μπορεί να βρει και για ένα και για δύο ματς. Ομως, θα είναι ρίσκο να μην υπάρξει κάλυψη σε θέσεις όπου η διαφορά ποιότητας μπορεί να είναι τόσο «χτυπητή» που να προκαλέσει προβλήματα.
Δεν γίνεται να μην έχεις ένα ικανοποιητικό και ισορροπημένο δεξί μπακ πίσω από τον διεθνή σου ακραίο αμυντικό.
Αν η ΑΕΚ παίξει Champions League δεν γίνεται να μην κοιτάξει να αναβαθμίσει το αριστερό άκρο της άμυνάς της. Μπορεί κάποιοι να κουνάνε το δάχτυλο, πως «αυτοί που ήρθαν τώρα ξέρουν», αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρχει αντίθετη άποψη, όσο και αν χαλιούνται.








