Το πρόβλημα των υπερεπεξεργασμένων τροφίμων (ΥΕΤ) εξακολουθεί να απασχολεί σε μεγάλο βαθμό τη διεθνή βιβλιογραφία, δεδομένου ότι η μακροχρόνια κατανάλωσή τους αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα για εμφάνιση της παχυσαρκίας και των συννοσηροτήτων της, όπως ψυχολογικά προβλήματα, μεταβολικό σύνδρομο, διαβήτης τύπου 2, καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνος, κ.ά. Τα ΥΕΤ προέρχονται από φυσικά  τρόφιμα που έχουν υποστεί μεγάλου βαθμού επεξεργασία. Αυτά περιλαμβάνουν ζαμπόν, λουκάνικα, γαριδάκια, πατατάκια, παγωτό, μπισκότα, σοκολατάκια, κ.ά. Ο κύριος λόγος της βλαπτικής τους ενέργειας φαίνεται να είναι η μεγάλη περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη, αλάτι ή και λίπος, ενώ ενοχοποιούνται και ορισμένες πρόσθετες χημικές ουσίες.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ