Αντιπερισπασμός

Ο αντιπερισπασμός ήταν έξυπνος και επικοινωνιακός – εκ του αποτελέσματος, εξαιρετικά πετυχημένος: σε μια δύσκολη πολιτική ημέρα, όταν ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρισκόταν αντιμέτωπος για πρώτη φορά με την εσωκομματική του αντιπολίτευση, ανακοίνωσε μια προσωπική του υπόθεση που αναπόφευκτα θα έπαιρνε μεγαλύτερη δημοσιότητα από την Πολιτική Γραμματεία. Κίνηση ματ, αλλά και λίγο unfair.

Επίσημη πρώτη

Σήμερα το πρωί έχει προγραμματιστεί η πρώτη συνάντηση του νέου δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα με τον απερχόμενο Κώστα Μπακογιάννη. Η διαδικασία παράδοσης – παραλαβής θα διαρκέσει περίπου δυόμισι μήνες, κατά τους οποίους η νέα Αρχή θα αναλαμβάνει όλο και περισσότερες αρμοδιότητες μέχρι την 1η Ιανουαρίου. Μεταξύ άλλων, ο Δούκας έχει προαναγγείλει πως θα «ανοίξει» η Βασιλίσσης Ολγας και πως το νέο γήπεδο του ΠΑΟ θα είναι βιοκλιματικό – μην αρχίσετε μόνο τις ερωτήσεις για τον προγραμματισμό των Χριστουγέννων.

Μεσανατολικό Συντάγματος

Μεγάλος καβγάς έγινε στη χθεσινή Διάσκεψη των Προέδρων για την απόφαση του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα να φωταγωγήσει το κτίριο με τη σημαία του Ισραήλ. Η αντιπολίτευση, και πιο συγκεκριμένα το ΚΚΕ, εξέφρασε τη διαφωνία της για την συγκεκριμένη επιλογή, θεωρώντας πως έτσι η Βουλή παίρνει ξεκάθαρα θέση υπέρ της μιας πλευράς. Το Μεσανατολικό όμως έγινε αφορμή κόντρας ανάμεσα στον Χρήστο Σταϊκούρα και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τη δεύτερη να λέει στον υπουργό Υποδομών πως η κυβέρνηση «είναι υπόλογη που δεν αποστασιοποιείται από ένα κράτος που παραβιάζει διατυμπανίζοντάς το το διεθνές δίκαιο». Η επίσημη στάση της Ελλάδας, πάντως, είναι υπέρ του δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, αλλά και την ανάγκη για σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

Πράσινες επιστροφές

Η επικείμενη επιστροφή της Γεωργίας Γεννιά στο ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ, που επισφραγίστηκε από μια φωτογραφία αγκαλιά με τον Νίκο Ανδρουλάκη και προξένησε συζητήσεις, ακούγεται πως δεν θα είναι η μόνη που θα γίνει στο ΠΑΣΟΚ. Μην περιμένετε όμως ονόματα που θα αναγνωρίζετε ή ηχηρές μεταγραφές: περισσότερο μιλάμε για κεντροαριστερούς τεχνοκράτες που πέρασαν από τη Νεολαία, περίπου στην ηλικία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που σκέφτονται να στηρίξουν ενεργά το κόμμα, χωρίς καρέκλες.