Η κλεψύδρα αρχίζει σιγά σιγά να αδειάζει για τον ΠΑΟΚ όσον αφορά στην πρώτη της νέας σεζόν και στην έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Εκεί όπου ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα επιχειρήσει να βάλει τις βάσεις του νέου ΠΑΟΚ, με πρώτο στόχο να καταφέρει η ομάδα να πετύχει αυτό που δεν μπόρεσε πέρσι. Να πάρει τρεις προκρίσεις και να μπει στους ομίλους του Europa Conference League που πέρα από τα οφέλη σε αγωνιστικό επίπεδο, θα αποφέρουν σημαντικό κέρδος και στο οικονομικό κομμάτι για τον Δικέφαλο. Το θετικό για τους Ασπρόμαυρους είναι πως και στους τρεις γύρους θα είναι ισχυροί, κάτι που τους δίνει σημαντικές πιθανότητες για να καταφέρουν να πετύχουν τον στόχο τους.

Για να συμβεί αυτό όμως, θα πρέπει να υπάρξει και μεταγραφική ενίσχυση με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που θα είναι καλύτεροι από αυτούς που φεύγουν. Στον ΠΑΟΚ όμως πέρα από το να είναι καλύτεροι, θέλουν να αποκτήσουν παίκτες που θα έχουν ένα στοιχείο το οποίο είναι η αλήθεια πως έλειψε αρκετά από την ομάδα λόγω των χαρακτηριστικών που είχαν οι παίκτες τα προηγούμενα χρόνια. Και αυτό δεν είναι άλλο από την ένταση, στοιχείο για παράδειγμα που διέκρινε την ΑΕΚ και την έκανε να ξεχωρίσει πέρσι, φτάνοντας τελικά στην κατάκτηση του νταμπλ.

Να ρίξει τον μέσο όρο

Ο ΠΑΟΚ… ξεφορτώθηκε κατά κύριο λόγο παίκτες που ήταν πλέον σε μεγάλη ηλικία ποδοσφαιρικά και θέλει να προσθέσει στο ρόστερ άλλους που θα ρίξουν τον μέσο όρο, κάτι που σε έναν βαθμό έκανε και πέρσι. Οταν όμως ο βασικός σου φορ είναι για παράδειγμα ο Ολιβέιρα, ξέρεις ότι ο Πορτογάλος δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε ένα παιχνίδι που απαιτεί υψηλό ρυθμό και ένταση. Πράγματα που ειδικά στα μεγάλα ματς των πλέι οφ έλειψαν από τον ΠΑΟΚ και σε έναν μεγάλο βαθμό τον καταδίκασαν ολοκληρώνοντας τη χρονιά χωρίς να έχει πετύχει κανέναν από τους στόχους που είχε θέσει.

Εναν κορμό πάνω στον οποίο μπορεί να στηριχθεί ο ΠΑΟΚ τον έχει, βασισμένο κυρίως στα νέα παιδιά που αναδείχθηκαν πέρσι, όπως ο Κωνσταντέλιας, ο Κουλιεράκης, αλλά και κάποιους έμπειρους όπως ο Ινγκασον και ο Αουγκούστο, ωστόσο για να γίνει και πάλι ανταγωνιστικός σε επίπεδο πρωταθλητισμού, θα πρέπει οι προσθήκες που θα κάνει τώρα να του δώσουν ακριβώς τα στοιχεία που του λείπουν. Μία πρώτη εικόνα για το πού βαδίζει φέτος ο ΠΑΟΚ θα υπάρξει μόλις ανακοινωθούν οι  μεταγραφές. Προς το παρόν, βέβαια, υπάρχει αναμονή και φυσικά αγωνία για τους φίλους της ομάδας.