Πριν γίνει συντονιστής της νέας συριζαϊκής ομάδας κρούσης ο Διονύσης Τεμπονέρας εξήγησε ότι «δεν υπάρχει κανένας αποκλεισμός στελέχους από τα ΜΜΕ. Υπάρχει συντονισμός και ομογενοποίηση του λόγου γιατί η μιντιακή παντοκρατορία της ΝΔ ψάχνει αφορμές». Μια φιλική επισήμανση: ούτε καν η Ομάδα Αλήθειας δεν χρειάζεται να αναζητήσει αφορμές. Γιατί τις προσφέρουν απλόχερα οι σύντροφοι. Μια, φέρ’ ειπείν, την έδωσε ο ίδιος, χρησιμοποιώντας ευφημισμούς σαν την «ομογενοποίηση» για να περιγράψει κομμουνιστικές μεθόδους.

Επανάληψη

«Θα πρέπει να αποφύγουμε την επανάληψη συμπεριφορών που προβλημάτισαν τους πολίτες, όπως και λάθη, αυτοσχεδιασμούς και άγονες αντιπαραθέσεις» είπε η Ράνια Σβίγκου – φαντάζομαι απευθυνόμενη κυρίως στο κόμμα του οποίου ενσαρκώνει το μαστίγιο. Στη συνέχεια, μάλιστα, υπογράμμισε πως απαιτείται «σοβαρότητα, πειστικά επιχειρήματα, αξιοπιστία και σκληρή, συλλογική δουλειά». Πάντως, πολύς κόσμος έχει εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί να αποτύχει ξανά και να αποτύχει καλύτερα.

Σκυλοκαβγάδες

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο Πέτρος Ευθυμίου ζήτησε από την ομήγυρη να μην αναλωθεί το κόμμα τους σε σκυλοκαβγάδες με τον ΣΥΡΙΖΑ για να μη δίνει την ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη να εμφανίζεται σαν πατερούλης. Σύμφωνοι, η παρατήρηση είναι σωστή. Αλλά έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση στον ευρύτερο χώρο της δημοκρατικής παράταξης, σε αυτή την προεκλογική περίοδο δεν θα γνωρίζει το σκυλί τον αφέντη του.

Κούρεμα

Η Φωτεινή Πιπιλή πόζαρε ανάμεσά τους και ανέβασε τη φωτογραφία στα σόσιαλ μίντια με λεζάντα »με τους αγαπημένους μου Ακη Σκέρτσο – Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Στα γραφεία της ΝΔ στο Μοσχάτο. Η σύγχρονη Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ναι, ναι. Ο Μιχάλης χρειάζεται κούρεμα. Τον διέταξα». Δεν ξέρω για τη χρυσοχοΐδεια κώμη. Ξέρω, όμως, ότι πλέον ο αρχηγός της ΝΔ έχει κουρέψει για τα καλά το κόμμα του, εμφυτεύοντας αποτελεσματικά προερχόμενους από την Κεντροαριστερά – όπως μαρτυρά και το ενσταντανέ.