Για δωδέκατη μέρα κατέθεσε χθες στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς ο δικαστικός πραγματογνώμονας Δημήτρης Λιότσιος, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις της δικηγόρου τού τότε αρχηγού της Πυροσβεστικής Σωτήρη Τερζούδη.

O μάρτυρας, έχοντας γνώση όλων των δεδομένων στα οποία στήριξε και την πολυσέλιδη πραγματογνωμοσύνη του θέλοντας να καταδείξει την ανυπαρξία των αρμοδίων τις κρίσιμες ώρες της φωτιάς που πλήρωσαν με τη ζωή τους τόσοι άνθρωποι, είπε χαρακτηριστικά: «Ολα έγιναν κατόπιν εορτής. Ολα έγιναν μετά τις επτά που γινόταν ήδη περισυλλογή νεκρών. Την κρίσιμη ώρα δεν ήταν εκεί κανείς. Οφειλε να πάει ένας ανώτερος να συντονίσει τα πάντα».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο Δ. Λιότσιος αναφέρθηκε μία ακόμα φορά στην αναγκαιότητα της εισήγησης για την απομάκρυνση των κατοίκων που δεν δόθηκε ποτέ. Εξάλλου, όπως έχει προκύψει από τις συγκλονιστικές μαρτυρίες των κατοίκων που επιβίωσαν από τύχη, δεν ακούστηκε ούτε μία ντουντούκα ούτε μία σειρήνα για να ειδοποιήσει να φύγει ο κόσμος.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα, οπότε ο μάρτυρας θα απαντήσει σε ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης του πρώην υπαρχηγού της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλου.