«Γιατί τόσο καιρό δεν λέγατε τίποτα για τον Πολάκη και ξαναθυμηθήκατε το θέμα αφού αποφάσισε το κόμμα του να τον κατεβάσει κανονικά υποψήφιο στις επερχόμενες εθνικές εκλογές;», έγραψε στη στήλη ο Ε.Ν.

Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε – για πολλοστή φορά – θέμα Πολάκη στην Κουμουνδούρου η εφημερίδα κάλυψε τις σχετικές εξελίξεις, ενώ παράλληλα αφιέρωσε και σημαντικό μέρος της αρθρογραφίας της σ’ αυτές, προσπαθώντας να τις αποκωδικοποιήσει.

Ωστόσο, μεταξύ της πρώτης συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου, όπου αποφασίστηκε να μη βρίσκεται ο βουλευτής Χανίων στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στα τέλη Φεβρουαρίου, και της δεύτερης της Πολιτικής Γραμματείας του περασμένου Σαββάτου έχουν δυστυχώς μεσολαβήσει πολύ σοβαρότερα για τη χώρα γεγονότα.

Η τραγωδία στα Τέμπη, η κατάσταση των ελληνικών σιδηροδρόμων και φυσικά η δημόσια συζήτηση για το τι κράτος θέλουμε – όπως ήταν απόλυτα εύλογο – μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Και «ΤΑ ΝΕΑ» δεν θα μπορούσαν να ιεραρχήσουν όλα τα παραπάνω ως λιγότερο σημαντικά από το κομματικό μέλλον του Παύλου Πολάκη.

Η κριτική του Ε.Ν., βέβαια, είναι άδικη και για έναν ακόμη λόγο. «ΤΑ ΝΕΑ» δεν σταμάτησαν ποτέ να αναδεικνύουν τη «συμβολή» του συγκεκριμένου αριστερού στελέχους στη δημιουργία ενός τοξικού πολιτικού κλίματος ή την ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τον πολακισμό. Δεν σταματήσαμε ποτέ να λέμε ότι ο Πολάκης είναι το άλλο πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ενα απλό ξεφύλλισμα σε προηγούμενα φύλλα μας αρκεί για να το διαπιστώσει κανείς.