Η Google προσθέτει και στους ελληνικούς Χάρτες (Google Maps) μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται Accessible Places, η οποία θα διευκολύνει τους χρήστες ΑμεΑ να βλέπουν αν μια τοποθεσία (δημόσιες υπηρεσίες, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, σουπερμάρκετ κ.λπ.) που θέλουν να επισκεφθούν ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.

Συγκεκριμένα, οι χάρτες της Google θα δείχνουν αν το μέρος που θέλει κάποιος να επισκεφθεί είναι προσβάσιμο με αναπηρικό αμαξίδιο, διαθέτει ειδική ράμπα, κατάλληλα καθίσματα, τουαλέτες και χώρο στάθμευσης ΑμεΑ.

Η νέα λειτουργία είναι εύκολη στη χρήση. Μόλις ο χρήστης ενεργοποιήσει την επιλογή «Προσβάσιμα μέρη» στις ρυθμίσεις της εφαρμογής στο κινητό, οι Χάρτες Google θα εμφανίσουν εικονίδια αναπηρικού αμαξιδίου για να υποδείξουν τοποθεσίες με πρόσβαση ΑμεΑ. Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο θα εμφανιστούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με προσβάσιμα καθίσματα, τουαλέτες και χώρους στάθμευσης.

Η Google διαθέτει ήδη πληροφορίες προσβασιμότητας με αναπηρικά αμαξίδια για εκατομμύρια τοποθεσίες σε όλον τον κόσμο, κυρίως χάρη στη συνεισφορά χρηστών του Διαδικτύου. Αυτές οι πληροφορίες θα εμφανίζονται πλέον μόνιμα στους Χάρτες, ενημερώνοντας περίπου 130 εκατ. ανθρώπους σε όλον τον κόσμο που μετακινούνται με αναπηρικά καροτσάκια.