Φωτιές άναψε η «Εκίπ» στην Παρί Σεν Ζερμέν λίγες ώρες πριν απ’ την αποψινή αναμέτρησή της με τη Μακάμπι Χάιφα, αποκαλύπτοντας ένα ενδιαφέρον στοιχείο στο νέο συμβόλαιο που υπέγραψε πρόσφατα με τον Κιλιάν Εμπαπέ.

Στις 21 Μαΐου οι Παριζιάνοι ανακοίνωσαν γεμάτοι περηφάνια πως ο γάλλος σούπερ σταρ θα παραμείνει στο Πάρκο των Πριγκίπων μέχρι τις 30 Ιουνίου 2025. Το ρεπορτάζ της «Εκίπ» αποκαλύπτει πως η Παρί είπε τη μισή αλήθεια. Ο Εμπαπέ υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με την προοπτική ενός ακόμα χρόνου, έναν όρο που μόνο ο ποδοσφαιριστής μπορεί να ενεργοποιήσει.

Αυτό σημαίνει πως ο Εμπαπέ μπορεί να φύγει το καλοκαίρι του 2024 από την Παρί ως ελεύθερος ή το γαλλικό κλαμπ να του δώσει μεταγραφή στο επόμενο θερινό παράθυρο για να μη χάσει δεκάδες εκατομμύρια.

Από το επόμενο καλοκαίρι η Παρί θα βρεθεί στην κατάσταση που βρισκόταν το 2021 και πιθανόν να έχουμε μία νέα μεταγραφική σαπουνόπερα, αφού η Ρεάλ δεν έχει πάψει να ενδιαφέρεται για τον Εμπαπέ.

Ο προπονητής της Παρί Κριστόφ Γκαλτιέ δεν αναφέρθηκε χθες στο θέμα που αποκάλυψε η «Εκίπ» αλλά έστρεψε το ενδιαφέρον του στον Νεϊμάρ: «Αντιλήφθηκε πως δεν ήταν καλός πέρυσι. Τώρα έχει άλλους στόχους, επέστρεψε προετοιμασμένος σωματικά και πνευματικά και δουλεύει σκληρά. Προσπαθούμε να του προσφέρουμε τα καλύτερα εργαλεία για να συνεχίσει να αποδίδει ως αρτίστας που είναι», είπε ο γάλλος προπονητής.

Πλήγμα αποτελεί για την Παρί ο τραυματισμός του Κιμπεμπέ ο οποίος, όπως έγινε χθες γνωστό, θα παραμείνει για έξι εβδομάδες εκτός αγώνων.

«Βάρος ο Χάαλαντ»

Η πρόσφατη δήλωση του αθλητικού διευθυντή της Ντόρτμουντ Σεμπάστιαν Κελ πως «ο Χάαλαντ ήταν βάρος για την ομάδα τους τελευταίους μήνες» το οποίο αποδεικνύεται φέτος με τους δέκα διαφορετικούς σκόρερ δεν ακούστηκε καλά στα αφτιά του Νορβηγού. Ο Χάαλαντ θα βρεθεί απόψε απέναντι στην προηγούμενη ομάδα του με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι και θα προσπαθήσει να δώσει τη δική του απάντηση στον Κελ.

Η Ρεάλ υποδέχεται τη Λειψία και θα προσπαθήσει να αποφύγει το κάζο της περυσινής σεζόν όταν ηττήθηκε στο Μπερναμπέου με 2-1 από τη Σέριφ.

Ο νέος προπονητής της Τσέλσι Γκράχαμ Πότερ δεν θα κάνει μόνο ντεμπούτο στον πάγκο των Μπλε απόψε εναντίον της Ζάλτσμπουργκ, αλλά και ντεμπούτο στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η Γιουβέντους δεν έβγαλε επίσημη ανακοίνωση για τη σφαγή της από το VAR στο ματς με τη Σασουόλο για να επικεντρωθεί στο παιχνίδι με την Μπενφίκα την οποία αντιμετωπίζει για πρώτη φορά μετά από 54 χρόνια.