Σημαντική αύξηση εμφανίζει ο τζίρος των επιχειρήσεων στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για το σύνολο των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της οικονομίας, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 111,2 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 39,3% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο 2021, κατά το οποίο είχε διαμορφωθεί σε 79,8 δισ. ευρώ. Τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης, κατά 128,8%, ενώ τη μεγαλύτερη μείωση κατέγραψαν οι επιχειρήσεις του τομέα Δραστηριότητες Σχετικές με την Ανθρώπινη Υγεία και την Κοινωνική Μέριμνα, κατά 4,2%.

Τρίκαλα

Προχωρά η δημιουργία Open Mall

Στη δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall), ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, προχωρά ο Δήμος Τρικκαίων. Οι εργασίες ξεκινούν με τη μετατροπή της οδού 25ης Μαρτίου σε οδό ήπιας κυκλοφορίας. Το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου θα δημιουργήσει ενιαία πρόσοψη για πάνω από 150 καταστήματα, δωρεάν για τους ιδιοκτήτες τους, αναβαθμίζει όλον τον δημόσιο χώρο με νέα πεζοδρόμια, χώρους ανάπαυσης, πράσινο, προσβασιμότητα ΑμεΑ, οδοφωτισμό, ενώ θα αξιοποιηθεί η τεχνολογία για επισκέπτες, πελάτες, επιχειρηματίες, με δωρεάν WiFi, συστήματα «έξυπνου» οδοφωτισμού και στάθμευσης, βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων και συστήματα ελεγχόμενης στάθμευσης, διαχείρισης κοινόχρηστων ποδηλάτων.

Ελληνικές startups

Προσέλκυσαν κεφάλαια 1 δισ. το 2021  

Κεφάλαια ύψους 1 δισ. δολαρίων κατάφερε να προσελκύσει το ελληνικό οικοσύστημα startups το 2021, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνοντας ότι «συνεχίζει να δείχνει σημάδια ωρίμανσης, με τις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις να ξεχωρίζουν για το υψηλό επίπεδο καινοτομίας και ανθρώπινου δυναμικού». Ο κ. Τσακίρης επισημαίνει ακόμα ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2022 δημιουργήθηκαν 21 νέοι «μονόκεροι» (εταιρείες με αποτίμηση άνω του 1 δισ.), φτάνοντας συνολικά σε 187 εταιρείες, ενώ τόνισε ότι οι ελληνικές startups βρίσκουν δρόμους για χρηματοδότηση, όπως με την HDBI – ΕΑΤΕ, που μέσω του προγράμματος «Q-Equity» χρηματοδοτεί με περίπου 400 εκατ. ευρώ.