Χθες, ο Παύλος Πολάκης, ακόμα μια φορά ως κοινός συκοφάντης, διέπραξε μια απρέπεια ολκής: κοιτάζοντας το «πόθεν έσχες» του υπουργού Υγείας, Θανάση Πλεύρη, υπαινίχθηκε ότι έχει πλουτίσει μέσα σε ένα χρόνο – κι όποιος πλουτίζει μέσα σε ένα χρόνο Κύριος οίδε από ποιες πηγές. Δεν έκανε καν τον κόπο να διερευνήσει πώς προέκυψε το ποσό, κάτι απίστευτα εύκολο. Βιάστηκε να μπουμπουνίσει μια κατηγορία.

Στηριγμένος στη δυναμική του υπαινιγμού, ο Πολάκης δεν έκανε τον κόπο να αναζητήσει πληροφορίες, πώς στην ευχή βρέθηκαν τα παραπάνω περιουσιακά στοιχεία στην κατοχή του υπουργού. Αδιαφόρησε δηλαδή για το πόθεν. Ο υπουργός απάντησε ότι τα επιπλέον περιουσιακά στοιχεία είναι κληρονομιά, από τη μητέρα του, η οποία πέθανε το 2020 έπειτα από τροχαίο. Η απάντηση ήταν αποστομωτική. Αν υπήρχε φιλότιμο, ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα είχε ζητήσει συγγνώμη με συντριβή.

Αλλά ζητάω συντριβή από ποιον; Ο Πολάκης είναι ο εταίρος του Καμμένου που, στο δημοψήφισμα του 2015, ως Κρητίκαρος που είναι, είχε κυκλοφορήσει την εξής μαντινάδα: «Το Οχι θέλει Ελληνες / το Ναι θέλει προδότες / καιρός να ξεχωρίσουνε / τ’ αγρίμια από τις κότες». Αυτός ξεχνάει, εμείς δεν γίνεται να ξεχάσουμε.