Περιοδείες και για

τις «Εξυπνες Πόλεις»

Περιοδείες σε μεγάλους δήμους της Αθήνας και της περιφέρειας έχει ξεκινήσει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, για να ελέγξει την πορεία εφαρμογής του προγράμματος «Smart Cities». Πρόκειται για πρόγραμμα ψηφιακών δράσεων, με συνολικό προϋπολογισμό 320 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ, που θα κατευθυνθούν στους 332 δήμους της Ελλάδας προκειμένου να αποκτήσουν ψηφιακές εφαρμογές για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων τους πάνω σε συγκεκριμένους άξονες της καθημερινότητας, όπως οι μετακινήσεις, η εξοικονόμηση ενέργειας, η μείωση δημοτικών τελών κ.ά. Πρώτοι έχουν κληθεί να προχωρήσουν οι μεγαλύτεροι δήμοι της χώρας και ο Πιερρακάκης το επόμενο διάστημα αναμένεται να επισκεφθεί για τον σκοπό αυτό την Τρίπολη και τη Βοιωτία, ενώ στην Αττική ένας από τους προσεχείς σταθμούς του είναι η Καλλιθέα.

-----------

Ιστορικό μνημείο από

το ΚΚΕ στην Ανάφη

Ηταν ένας από τους πρώτους τόπους εξορίας και σε διαφορετικές περιόδους από το 1924 έως το 1943 και από το 1946 έως το 1949. Ετσι τώρα με αφορμή ένα ιστορικό μνημείο που θα αποκαλυφθεί στην Ανάφη, το ΚΚΕ ετοιμάζει εκδήλωση - εκδρομή στις 4 Ιουνίου όπου θα γίνει και ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην πλατεία της Χώρας. Θα ακολουθήσουν καλλιτεχνικό αφιέρωμα και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου αλλά και νησιώτικο γλέντι. Οπως αναφέρει η ΚΕ του ΚΚΕ, στο νησί εξορίστηκαν σειρά στελεχών του κόμματος: Ηλέκτρα Αποστόλου, Δημήτρης Γληνός, Βασίλης Μπαρτζιώτας, Αδάμ Μουζενίδης, Γιώργης Σιάντος, Κώστας Θέος, Κώστας Βαρουξής κ.ά.

----------

ΠΑΣΟΚ: Ψήφισμα για τις

γερμανικές αποζημιώσεις

Με ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επιδιώκεται να ενισχυθεί η προσπάθεια διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών για τις κατοχικές θηριωδίες. Με το ψήφισμα που κατατέθηκε από τους βουλευτές Βασίλη Κεγκέρογλου και Γιώργο Μουλκιώτη και παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του Συνεδρίου, Πέτρο Ευθυμίου, καλείται η κυβέρνηση να υλοποιήσει την απόφαση της Βουλής (της 17ης Απριλίου 2019) και, σε συνεργασία με τα πολιτικά κόμματα και τους θεσμικούς φορείς, «να χαράξει εθνική στρατηγική στη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα πολιτικά καθώς και νομικά - δικαστικά μέσα». Στο πλαίσιο αυτό - αναφέρεται - έχει ιδιαίτερη σημασία η μεθοδική προετοιμασία της προσφυγής του ελληνικού Δημοσίου στα κατάλληλα διεθνή δικαιοδοτικά όργανα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από