• Σοκ προκάλεσε στην κοινή γνώμη η παραδοχή ενός 60χρονου ότι στις 2 Μαρτίου σκότωσε μια τετραμελή οικογένεια στην Ανδραβίδα επειδή του χρωστούσαν… ενοίκια. Ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Μαρτζάκλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μάλιστα, έκανε λόγο για ένα ιδιαίτερα ειδεχθές έγκλημα. Αναφορικά με τους φόνους των δύο βρεφών της οικογένειας, ηλικίας δύο και τριών ετών αντίστοιχα, είπε ότι «ο 60χρονος δεν τους έχει ομολογήσει», προσθέτοντας πως «αναφέρθηκε στην παρουσία των δύο βρεφών στο σπίτι, λέγοντας στη συνέχεια ότι δεν θέλει να θυμηθεί τι έγινε ακριβώς… Το μόνο που είπε στους αστυνομικούς ήταν ότι «δεν έχει συγχώρεση για αυτό»».
  • Αποτροπιασμό είχε προκαλέσει και η δολοφονία, την ίδια ημέρα, μιας 41χρονης γυναίκας στην κουζίνα του καταστήματός της στην περιοχή Παπάφη της Θεσσαλονίκης από τον 42χρονο πρώην σύντροφό της επειδή του είχε ζητήσει να χωρίσουν. Ο δράστης μετά τους πυροβολισμούς αυτοκτόνησε.
  • Η δολοφονία που προκάλεσε το μεγαλύτερο κύμα αντιδράσεων τους πρώτους μήνες του χρόνου, ωστόσο, σημειώθηκε την 1η Φεβρουαρίου, με θύμα τον 19χρονο Αλκη Καμπανό στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη από 12 χούλιγκαν που βρίσκονται ήδη προφυλακισμένοι.
  • Στις 20 Φεβρουαρίου μια 79χρονη από τις ΗΠΑ έχασε τη ζωή της μέσα στο σπίτι της στα Ιωάννινα, με τον εισαγγελέα να ασκεί δίωξη για ανθρωποκτονία στον 69χρονο σύντροφό της.
  • Oκτώ ημέρες νωρίτερα αποκαλύφθηκε στο κέντρο της Αθήνας η προ ετών δολοφονία ενός επτάχρονου παιδιού, το πτώμα του οποίου είχε κρύψει ο 33χρονος πολωνός σύντροφος της 29χρονης μητέρας του σε εργαλειοθήκη στην ταράτσα του σπιτιού τους.
  • Επίσης στις 9 Φεβρουαρίου ένας 67χρονος επιχειρηματίας έπεσε νεκρός έξω από εργοστάσιο στον Πύργο όταν δέχθηκε τα πυρά ενός 88χρονου για παλιές κτηματικές διαφορές.
  • Στις 17 Φεβρουαρίου δολοφονήθηκε 73χρονος σε περιοχή του Δήμου Μεσσήνης. Για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας 68χρονος, ένας 39χρονος και μια 23χρονη, οι οποίοι προχώρησαν στο ειδεχθές έγκλημα λόγω οικονομικών διαφορών.
  • Μια χρονιά που δεν πρόκειται να ξεχαστεί από τα στελέχη της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής ήταν όμως και το 2021. Στα τέλη του έτους, και συγκεκριμένα στις 30 Δεκεμβρίου, μια 55χρονη ομολόγησε πως σκότωσε τον συνομήλικο σύντροφό της στα Ιωάννινα μετά από έντονο καβγά.

Ωστόσο, η περσινή χρονιά σημαδεύθηκε από δολοφονίες με θύματα γυναίκες και δράστες πρώην ή νυν συντρόφους τους, με τον όρο γυναικοκτονία να μπαίνει στο καθημερινό λεξιλόγιό μας. Πάνω από 15 υποθέσεις γυναικοκτονιών απασχόλησαν τις Αρχές σε Αττική, Χανιά, Φολέγανδρο, Λάρισα, Ρέθυμνο, Θεσσαλονίκη, Κυπαρισσία, Ρόδο, Αργολίδα, Ιεράπετρα, Λακωνία, Αλεξανδρούπολη και αλλού.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ