Η είδηση του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη μονοπωλεί για μέρες την επικαιρότητα. Το ενδιαφέρον - κι ο αποτροπιασμός της κοινής γνώμης - είναι εύλογα. Μετράμε μόλις έναν χρόνο από την πρώτη επώνυμη καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης και το ξέσπασμα του #ΜeΤoo στη χώρα. Ωστόσο, όπως έχει δείξει η εμπειρία των τελευταίων δώδεκα μηνών, συχνά άλλου είδους γεγονότα μπορεί να επισκιάσουν τέτοιες υποθέσεις. Γεγονότα που ενίοτε προκαλούνται από τον τρόπο που καλύπτεται ένα τόσο σοβαρό κι ευαίσθητο θέμα ή από τον τρόπο που συζητείται και σχολιάζεται στη δημόσια σφαίρα.

Είναι εξαιρετικά κρίσιμο να μη χαθεί η ουσία όσων συνέβησαν στη σουίτα 602 μέσα στον θόρυβο που ήδη έχει προκληθεί. Είναι εξαιρετικά κρίσιμο γιατί μόνο έτσι θα επέλθει η κάθαρση. Αλλά κι επειδή η υπό συζήτηση κάθαρση είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να ενθαρρυνθούν κι άλλες γυναίκες να καταγγείλουν τις κακοποιητικές συμπεριφορές που υφίστανται - κι έτσι να ολοκληρωθεί η μεταστροφή που έχει ξεκινήσει στη συλλογική νοοτροπία.

 

Οι προεκτάσεις της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι πολύ μεγαλύτερες από την ίδια την υπόθεση - η οποία είναι ήδη σημαντική. Κι αυτό πρέπει να το κρατήσουν όλοι στο πίσω μέρος του μυαλού τους. Η νεαρή γυναίκα άκουσε το μήνυμα όσων προηγήθηκαν αυτής κι έσπασε τη σιωπή της. Οι υπόλοιποι οφείλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά για τις εξελίξεις που την αφορούν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από