To μικρό ηλεκτρικό μοντέλο ανοίγει… φτερά στην ελληνική αγορά στις αρχές

του 2022 και

θα μπορούν να

το οδηγούν και 16άρηδες!

To Citroen Ami έχει κερδίσει το κοινό του στην Ευρώπη – και πολύ περισσότερο στη Γαλλία όπου έχει πρωτοκυκλοφορήσει -τόσο με τις λιλιπούτειες διαστάσεις του που το κάνουν ιδιαίτερα ευέλικτο μέσα στην πόλη, όσο και με τον μικρό ηλεκτροκινητήρα που του δίνει ένα ισχυρό αβαντάζ να κινείται οπουδήποτε στις πόλεις χωρίς περιορισμούς. Οπως αναφέρουν οι άνθρωποι από τη γαλλική φίρμα, το Ami είναι η επαναστατική απάντηση μιας νέας καινοτομίας της Citroen, που έχει αντλήσει έμπνευση από τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πελατών της. Tα βασικά χαρακτηριστικά του είναι οι δύο θέσεις, ότι είναι 100% ηλεκτρικό, ευέλικτο ενώ μπορεί να προσαρμόζεται εύκολα, λειτουργώντας ως αγχολυτικό μέσα στις δύσκολες αστικές μετακινήσεις των μεγαλουπόλεων. Στη χώρα μας το Ami ήδη έχει κάνει τα πρώτα του βήματα στο Δημόσιο αλλά και ως όχημα που συμμετέχει στον μετασχηματισμό της Χάλκης σε αμιγώς ηλεκτρικό νησί.

Να σημειωθεί, ότι ο Ομιλος Συγγελίδη και η Citroen σε συνεργασία με την ελληνική Πολιτεία έχουν αναλάβει την ταχεία προώθηση της ηλεκτρικής μετακίνησης μηδενικών ρύπων στο συγκεκριμένο νησί, η οποία θα είναι έξυπνη, βιώσιμη και προσιτή σε όλους.  Ειδικότερα, ο Ομιλος Συγγελίδη και η Citroen παράσχουν δωρεάν αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, για την αντικατάσταση των παλιών και ρυπογόνων οχημάτων δημόσιας χρήσης στο νησί, καλύπτοντας τις ανάγκες του Δήμου, καθώς και των σωμάτων ασφαλείας όπως της Αστυνομίας και του Λιμενικού.

Το μικρό γαλλικό μοντέλο με την παιχνιδιάρικη εμφάνιση είναι έτοιμο να αλλάζει πραγματικά τις μετακινήσεις στο αστικό περιβάλλον.

Είναι ένα μοντέλο με μηδενικές εκπομπές CO2, τελείως αθόρυβο και ευχάριστο στον χειρισμό του, ενώ η μπαταρία του για να φορτιστεί χρειάζεται μόλις 3 ώρες σε πρίζα του κοινού οικιακού δικτύου – όπως ακριβώς ένα smartphone. Το μήκος του αγγίζει τα 2,41 μέτρα και ο μικρός κύκλος στροφής (με διάμετρο 7,20 μέτρα), κάνουν τις αστικές μετακινήσεις και το παρκάρισμα ιδιαίτερα εύκολες διαδικασίες. Μπορεί να κινηθεί με ταχύτητες έως και 45 χλμ./ώρα και η αυτονομία του αγγίζει τα 75 χλμ. μετά από μια πλήρη φόρτιση.