Εγινε πολύ μεγάλη κουβέντα για τη Χρυσή Μπάλα και σχολιάστηκε όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως. Για το αν ο Λιονέλ Μέσι άξιζε τελικά να πάρει την έβδομη Χρυσή Μπάλα ή θα ήταν πιο δίκαιο να βλέπαμε στο «βάθρο» τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ναι, παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Μέσι ότι ο «Λέβα» άξιζε την τιμή αυτή αλλά για το 2020. Σε μια χρονιά που δεν έγινε η εκδήλωση λόγω του κορωνοϊού. Στο «France Football» μάλιστα θα σκεφτούν, όπως λένε, μήπως τη δώσουν στον Πολωνό στην εκδήλωση που θα γίνει του χρόνου. Μοιάζει με… παρωδία όλο αυτό. Δεν έχει ο Λεβαντόφσκι καμία ανάγκη να γίνει «εξαίρεση» για εκείνον.

Εχει αποδείξει πως είναι ο κορυφαίος σέντερ φορ και ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Και μάλιστα σε διάρκεια πολλών ετών. Θα συνεχίζει να το κάνει όσο ακόμα τον βαστάνε τα πόδια του. Πιθανόν, μάλιστα, και με τη φανέλα της Ρεάλ αν πιστέψουμε τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που θέλουν τη «βασίλισσα» να φλερτάρει πολύ έντονα με τον «Λέβα». Δεν έχει ανάγκη και ο Μέσι την κουβέντα που έγινε για το αν άξιζε ή όχι την 7η Χρυσή Μπάλα στην καριέρα του.

Ο Αργεντινός είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Συνηθίζουμε να μιλάμε για τίτλους και για στατιστικά, αλλά ένα βραβείο όπως η Χρυσή Μπάλα είναι κάτι διαφορετικό. Και σίγουρα είναι κάτι υποκειμενικό, από τη στιγμή που όσοι ψηφίζουν μπορεί να έχουν διαφορετική άποψη μεταξύ τους. Για όσα χρόνια παίζει ποδόσφαιρο ο Μέσι θα είναι πάντα – ίσως και σε ρόλο φαβορί – μέσα στους υποψήφιους για τη Χρυσή Μπάλα. Οχι αδίκως. Δεν μπορεί να μπαίνει η λέξη αδικία πλάι στο όνομα του Αργεντινού, ακόμα κι αν μέσα σε μια σεζόν δεν κατακτήσει κανέναν τίτλο.