Η αμφισημία των θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υποχρεωτικότητα του εμβολίου στις ηλικιακές ομάδες άνω των 60 δεν συμβάλλει στην άρση της συλλογικής περιπέτειας.

Μέτρο δύσκολο μα και πλέον αναγκαίο, είναι μονόδρομος για την ύφεση της πανδημικής κρίσης, αφού με στοιχεία και δεδομένα οι προαναφερόμενες ηλικιακές κατηγορίες είναι οι πιο ευάλωτες του φονικού ιού, αλλά και δυστυχώς στη χώρα μας αυτές που έχουν εμβολιαστεί μερικώς. Υπό αυτή την έννοια, δεν σηκώνει άγαρμπη αντιπολίτευση στην απόφαση της κυβέρνησης για το γνωστό πρόστιμο, ούτε επιστροφή σε ρητορικές άλλων εποχών που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που ζούμε και βιώνουμε σήμερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας ήταν που πριν από λίγο καιρό ζητούσαν σκλήρυνση της στάσης της κυβέρνησης και περιορισμού του χώρου των ανεμβολίαστων και μάλιστα κλιμάκωναν τη λογική τους και τη συνέδεαν με την «ατολμία» των κυβερνώντων. Τι άλλαξε τώρα που πάρθηκε η εν λόγω απόφαση; Αλλαξε θέση ο ΣΥΡΙΖΑ ή άλλαξε θέση απλώς για να υπηρετήσει ένα αντιπολιτευτικό κοστούμι;

Τα ερωτήματα δεν είναι για να ασκήσουν πολεμική στην αξιωματική αντιπολίτευση που έτσι κι αλλιώς δεν κυβερνά τη χώρα. Τίθενται όμως για να υπενθυμίσουν τον θεσμικό ρόλο που εκείνη έχει στο πολιτικό σκηνικό και πολύ περισσότερο σε έκτακτες συνθήκες και περιστάσεις όπως την πανδημική έξαρση που απειλεί την ίδια την κοινωνική συνοχή. Ο καθείς στο ύψος των περιστάσεων τώρα.