Δεν άρεσε στον Νίκο Φίλη η πρωθυπουργική ανακοίνωση για πρόστιμο 100 ευρώ σε όποιον ανεμβολίαστο άνω των 60 δεν κλείσει ραντεβού για δόση μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου. Προτιμάει τη δική του πρόταση για μπόνους σε όσους από τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα επιλέξουν έστω και τώρα να εμβολιαστούν. Με βάση λοιπόν τη συριζαϊκή επιχειρηματολογία για το freedom pass, προτιμάει την εξαγορά των πολιτών από την υποχρεωτικότητα.

Εντολή

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης δεν έχει κρύψει ότι παρά το ευρωκοινοβουλευτικό αξίωμα νοσταλγεί την ντόπια πολιτική σκηνή. Οπότε, ήταν μάλλον αναμενόμενο να κατακεραυνώσει την ευρωομάδα της ΝΔ που καταψήφισε την τροπολογία για προσωρινή άρση των πατεντών ύστερα από «εντολή Μητσοτάκη». Το γεγονός ότι σύσσωμη η πολιτική τους οικογένεια – το ΕΛΚ – ψήφισε το ίδιο, είναι ανούσια λεπτομέρεια για τον αντιπρόεδρο. Λογικό, ως γνήσιος συριζαίος δεν αφήνει ποτέ την πραγματικότητα να του χαλάσει μια ωραία ιστορία.

Βαλκάνια

Μιλώντας στη Βουλή, με αφορμή την ερώτηση που εκείνος έθεσε στον υπουργό Εσωτερικών με θέμα «απραξία και μη αξιοποίηση του όπλου της τηλεργασίας από την κυβέρνηση στο Δημόσιο», ο Κώστας Ζαχαριάδης ανέφερε «οι γείτονές μας, η Ισπανία και η Πορτογαλία, έφυγαν μπροστά. Δυστυχώς, μοιάζουμε με Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη και όχι με Δυτική Ευρώπη». Ενδιαφέρουσα κριτική από τον εκπρόσωπο ενός κόμματος που έχει υμνήσει την ανατολική κοσμοθεωρία ωσάν το μονοπάτι για να φτάσει κανείς στη γη της πολιτικής επαγγελίας.

Πρόεδρος

Ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Λιβύης ο Γιώργος Κουμουτσάκος οργάνωσε με τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη μια ενημέρωση της ομάδας του στο ΥΠΕΞ για την πορεία των οικονομικών και άλλων σχέσεων της χώρας μας με το βορειοαφρικανικό κράτος. Δεν ξέρω αν θα επηρεάσει τις «χρήσιμες» διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με την Αγκυρα για τη λιβυκή εκλογική διαδικασία. Αλλά θα μπορούσε να πληροφορηθεί η υπερδύναμη τον τρέχοντα τίτλο του γαλάζιου βουλευτή.