Την είσοδό της στην ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων ανακοίνωσε η nrg, η εταιρεία προμήθειας ενέργειας μέλος του ομίλου της Motor Oil. Συγκεκριμένα, η εταιρεία σε ειδική εκδήλωση ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αναπτύξει δίκτυο ταχυφορτιστών στα πρατήρια της AVIN και της Shell σε όλη την Ελλάδα.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η γενική γραμματέας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Αλεξάνδρα Σδούκου, η οποία σημείωσε ότι «η ηλεκτροκίνηση αποτελεί στρατηγική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης στην πορεία μας προς το μέλλον των μετακινήσεων, που είναι πράσινο, καθαρό και βιώσιμο», προσθέτοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία ενός επαρκούς και προσβάσιμου δικτύου υποδομών φόρτισης σε όλη την επικράτεια, project για το οποίο θα αξιοποιηθούν καταρχήν πόροι 80 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Να σημειωθεί πως σήμερα στην Ευρώπη κυκλοφορούν περίπου 1,5 εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία εκτιμάται πως θα αγγίξουν έως το 2025 τα 70 εκατομμύρια.

Στην Ελλάδα, αναμένεται μέχρι το 2030, 1 στα 3 αυτοκίνητα που πωλούνται να είναι ηλεκτρικά, ξεπερνώντας σε αριθμό τα 300.000 οχήματα.