Μιλώντας στο διεθνές φόρουμ για το περιβάλλον για την κυκλική οικονομία Circle the Med Forum 2021, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στην κλιματική αλλαγή και τις ανισότητες σε μια ομιλία που θα έπρεπε πολλοί πολιτικοί να την παρακολουθήσουν προσεκτικά: «Για να εξασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον, η οικολογία πρέπει να ενσωματωθεί στην οικονομική θεωρία. Αν δεν μειώσουμε την παγκόσμια οικονομική ανισότητα, δεν μπορούμε να μειώσουμε τον αρνητικό αντίκτυπό μας στον πλανήτη και τους ανθρώπους του».

Δύναμη

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα στην Ντόρα Μπακογιάννη για την ασθένειά της, αποκαλύπτοντας ότι πάσχει κι αυτός από πολλαπλό μυέλωμα κι ότι υποβλήθηκε, πριν από 3 μήνες, σε μεταμόσχευση μυελού από την ίδια ιατρική ομάδα που την παρακολουθεί. «Γνωρίζουμε πόσο δυνατή είστε. Αντλούμε από τη δύναμή σας και διπλασιάζουμε τη δική μας» της ευχήθηκε. Ας αναγνωρίσουμε όλοι πόσο σημαντικό είναι να μιλάνε τα δημόσια πρόσωπα ανοιχτά για τον καρκίνο, ώστε να απενοχοποιηθεί και να θυμόμαστε όλοι την αξία της πρόληψης.

Παρέμβαση

Ο αγαπημένος πρώην μπασκετμπολίστας δεσμεύτηκε να βοηθά όσο μπορεί τους συμπάσχοντες από σύνδρομο Ασπεργκερ και τις οικογένειές τους. Και το έκανε, αφού με παρέμβασή του έγινε δεκτή μια 13χρονη στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου παρά την αρχική απάντηση της Δ’ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ότι το σχολείο έχει συμπληρώσει το ανώτερο νόμιμο όριο μαθητών. Το ερώτημα όμως είναι αναπόφευκτο: Πρέπει να χρειάζεται να παρέμβει μια δημόσια προσωπικότητα για να λυθεί ένα τέτοιο πρόβλημα;

Εκκλήσεις

Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη έκανε δημόσια έκκληση να μην είναι η παρέλαση κι οι εορτασμοί του Αγίου Δημητρίου ανοιχτοί στο κοινό, γιατί φοβάται μια έξαρση της πανδημίας στην πόλη που δεν θα την αντέξει το σύστημα υγείας. Την έχουμε ξαναζήσει την κουβέντα για τη Θεσσαλονίκη και τις γιορτές με υγειονομικό κόστος. Την προηγούμενη φορά δεν πήγε και τόσο καλά. Αλλά προφανώς το δόγμα «καλύτερα σίγουροι παρά μετανιωμένοι» έχει εγκαταλειφθεί.