Ενα από τα επιχειρήματα που, χθες, επιστράτευσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά της κυβέρνησης άπτεται της επόμενης συζήτησης με πρωτοβουλία ΣΥΡΙΖΑ, της λειτουργίας του Τύπου: «Γιατί δώσατε και με ποια κριτήρια δώσατε 20 χιλιάδες ευρώ στο Βεργίνα TV;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος. «Παρουσιαστής ισχυρίζεται ότι Σόρος και Γκέιτς είναι πίσω από τον κορωνοϊό. Γιατί χρηματοδοτήσατε δεκάδες κανάλια στην περιφέρεια που προωθούν εκπομπές με νομικές συμβουλές για να αποφύγουν οι πολίτες τον εμβολιασμό και τη χρήση μάσκας; Γιατί δώσατε 16.000 ευρώ σε κανάλι της Θράκης για να προπαγανδίζει ότι στόχος είναι να σκοτώσουν 16 χιλιάδες παιδιά;». Και κατέληξε πομπωδώς: «Χρηματοδοτείτε τους ψεκασμένους να κάνουν καμπάνια ενάντια στον εμβολιασμό».

Η απάντηση είναι απλή και ο Τσίπρας δεν μπορεί να τη διανοηθεί, ποτισμένος από την κουλτούρα ανελευθερίας. Η κυβέρνηση δίνει τα χρήματα για τον Τύπο, χωρίς να έχει δικαίωμα να ελέγξει το περιεχόμενο της δημοσιογραφίας του – υπάρχουν γι’ αυτό ανεξάρτητες αρχές, για την τηλεόραση π.χ. το ΕΣΡ, και για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων ο εισαγγελέας.

Αλλά στις δημοκρατίες η κυβέρνηση δεν έχει λόγο στο περιεχόμενο των ΜΜΕ. Διότι τότε οι επιλογές της να αποκλείει θα ήταν επιλογές λογοκρισίας.

(Στο μεταξύ, ενώ ο Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν ελέγχει τα ΜΜΕ, ζητεί εξεταστική διότι πιστεύει ότι τα ελέγχει. Τρικυμία!)