Το ντέρμπι της Κυριακής μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού έρχεται σε μια στιγμή που μοιάζει ιδανική για τους ποδοσφαιρόφιλους που θέλουν να το παρακολουθήσουν. Σε μια περίοδο που σίγουρα είναι πολλά εκείνα που σου προκαλούν το ενδιαφέρον ώστε να καθίσεις αναπαυτικά στον καναπέ σου και να παρακολουθήσεις ένα ματς μεταξύ των αιωνίων αντιπάλων. Δεν έχει καμία σχέση από πλευράς ενδιαφέροντος σε σχέση με τα τελευταία που έπαιξαν οι δύο ομάδες. Σε αυτά γνωρίζαμε ήδη πως ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταθλητής. Και πως ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που θα έδινε τη μάχη της μέχρι τέλους για μια θέση στην Ευρώπη.

Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Γιατί ακόμα βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν, γιατί ήδη και οι δύο έχουν «γκέλες» και χαμένους βαθμούς, γιατί αν θέλετε ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει μια διαφορετική δυναμική μέσα στο γήπεδο σε σχέση με όλα όσα βλέπαμε τα τελευταία χρόνια. Κι όταν «μεγαλώνει» ο ένας, «μεγαλώνει» και ο άλλος σε τέτοιες περιπτώσεις. Μεγαλώνει και το κίνητρο για να αποδείξεις, απέναντι στον σπουδαίο αντίπαλό σου, πως παραμένεις ο… κυρίαρχος του παιχνιδιού.

Το παιχνίδι θα έχει το ενδιαφέρον του και προπονητικά. Σε θέματα τακτικής προσέγγισης των δύο προπονητών. Ο Μαρτίνς έτσι κι αλλιώς έχει δείξει τα διαπιστευτήριά του όλα αυτά τα χρόνια. Ενας εξαιρετικός τακτικιστής, ένας προπονητής που δουλεύει πολύ πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ο Γιοβάνοβιτς αλλάζει τον Παναθηναϊκό, τον κάνει περισσότερο εντυπωσιακό από τη μέση και μπροστά και δίνει την εντύπωση πως με σταθερά βήματα θα πετύχει αυτό που εξαρχής προανήγγειλε. Μια ομάδα που θα τη βλέπει και θα τη χαίρεται ο κόσμος της. Χρειάζονται σίγουρα και αποτελέσματα σε αυτό το μονοπάτι, μεγάλες βραδιές, νίκες σε μεγάλα ματς. Ενα τέτοιο έρχεται την Κυριακή. Αυτό το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός ίσως θυμίσει κάτι απ’ τα παλιά.