Στη διάρκεια της media day που διοργάνωσε ο Ολυμπιακός για τους τηλεοπτικούς right holders, o Γιώργος Μπαρτζώκας προσπάθησε να εξηγήσει με λίγα λόγια ποια εικόνα περιμένει να έχει φέτος η ομάδα: «Θέλουμε να παίξουμε με ταχύτητα και να προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας στις απαιτήσεις της Ευρωλίγκας, που είναι το πιο σκληρό πρωτάθλημα. Πιο σκληρό και από το ΝΒΑ. Θεωρούμε ότι θα είμαστε καλύτεροι από πέρυσι», δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, που μίλησε και για την επιστροφή στην Basket League:

«Θέλαμε πολύ να γυρίσουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα και να διεκδικήσουμε τίτλους. Ξέρω ότι οι βοηθοί μου δεν θα έχουν κανένα ρεπό όλο τον χρόνο. Μακάρι η χρονιά μας να τραβήξει πολύ και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα».

Ο Κώστας Σλούκας έθεσε ως πρωταρχικό στόχο την πρόκριση του Ολυμπιακού στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και απάντησε στην ερώτηση για το αν αποδέχεται τον ρόλο του ηγέτη της ομάδας μετά την αποχώρηση του Βασίλη Σπανούλη: «Αυτά είναι κουβέντες. Το σημαντικότερο είναι να πετύχει η ομάδα. Αν πετύχει, όλοι οι παίκτες είμαστε σημαντικοί. Αν αποτύχουμε, κανένας δεν θα φαίνεται ηγέτης».