«Πολλά συγχαρητήρια στον Μίλτο Τεντόγλου, τον σπουδαίο αλλά και σεμνό αθλητή, για το χρυσό μετάλλιο και το «άλμα ανατροπής» που πέτυχε. Συγχαρητήρια και στον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι για την αθόρυβη και σημαντική δουλειά που κάνει όλα αυτά τα χρόνια» έστειλε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Το παραθέτω ως καλή ιδέα: αξίζουν τη δημόσια αναγνώριση και οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τη βιτρίνα των αθλητών – κι όχι μόνο όταν στηρίζουν ανοιχτά ένα κόμμα όπως το ΚΚΕ.

Αυτοκριτική

Για τον Κώστα Ζαχαριάδη υπάρχουν και βαθύτεροι λόγοι που δεν τρέχει το πρόγραμμα εμβολιαστικής κάλυψης. Ποιοι είναι αυτοί; «Δεν κάνουμε αρκετή βιολογία στα σχολεία μας, δεν έχουμε συγκρουστεί στον βαθμό που θα έπρεπε με δεισιδαιμονίες, δογματισμούς και θεωρίες συνωμοσίας. Ζούμε μαζί με αυτά για χρόνια και τώρα το πληρώνουμε με αρκετά οδυνηρό τρόπο». Δεδομένης της δυσκολίας του ΣΥΡΙΖΑ να μη χαϊδέψει τα αφτιά των ανεμβολίαστων, θα εκλάβω την επισήμανση και ως έμμεση αυτοκριτική.

Τάξη

Η Νίκη Κεραμέως έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο από τη νέα σχολική χρονιά να μην κλείνει μια ολόκληρη τάξη αν εμφανιστεί σε αυτή ένα κρούσμα. Σύμφωνα με παιδιάτρους, όμως, εφόσον η Δέλτα παρουσιαστεί σε ένα τμήμα, το πιθανότερο είναι να κολλήσουν όλα τα παιδιά γιατί είναι τόσο μεταδοτική όσο η ανεμοβλογιά – και παρεμπιπτόντως όσα είναι κάτω από 12 δεν έχουν ακόμη τη δυνατότητα να εμβολιαστούν. Συμπέρασμα; Τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν στην εκπαίδευση θέλουν δυο και τρεις φορές σκέψη έξω από τα κουτάκια των πολιτικών φιλοδοξιών.

Κλειστόν

Από σήμερα και μέχρι και την Πέμπτη το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι για την ασφάλεια των επισκεπτών και των εργαζομένων οι ανοιχτοί αρχαιολογικοί χώροι θα παραμείνουν κλειστοί από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ενοχληθεί η Ιωάννα Τούνη – αφού, όπως την έχω κόψει, μόνο τα κατά Βαγγέλη Γιαννόπουλο «πολιτιστικά κέντρα» την απασχολούν -, οπότε όλα καλά.