Σε μια ουσιαστική προσφορά αγάπης προς τους ωφελουμένους των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων της Μητρόπολης Φθιώτιδας (Ραχούτειο Γηροκομείο Λαμίας, Ιδρυμα Πετρή – Στέγη Γερόντων Στυλίδας και Μέριμνα Γήρατος «Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα» στη Σπερχειάδα), προκειμένου να ενισχύσει το έργο τους, προχώρησε η ελληνική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας ALVO. Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών, η εταιρεία δώρισε έναν αυτόματο αιματολογικό ταχυαναλυτή υψηλής τεχνολογίας OLO, ο οποίος θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες στις κοινωνικοπρονοιακές δομές της μητρόπολης. Ο ταχυαναλυτής OLO αποτελεί τον πιο προηγμένο στο είδος του και προσφέρει πλήρη διαγνωστικά αποτελέσματα αιματολογικής εξέτασης με υψηλή ακρίβεια εντός λίγων λεπτών. Μπορεί να μεταφερθεί εύκολα και είναι ιδανικός για πρωτοβάθμιες υποδομές υγείας, καθώς με λιγοστά αναλώσιμα μπορεί να δώσει αποτελέσματα για διαφορετικούς ασθενείς με μόλις δύο σταγόνες αίμα από τριχοειδή αγγεία δακτύλου ή μέσω φλεβικής λήψης.

Η τελετή παραλαβής του αιματολογικού ταχυαναλυτή OLO πραγματοποιήθηκε στη Λαμία την περασμένη Παρασκευή, παρουσία του μητροπολίτη Φθιώτιδας. Στο ευχαριστήριο μήνυμά του ο μητροπολίτης Συμεών χαρακτήρισε τη δωρεά της ALVO «επιστέγασμα συναντίληψης και συνεργασίας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ALVO Δημήτρης Μεσσηνέζης, αναφερόμενος στο έργο της Μητρόπολης Φθιώτιδας, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Στην ALVO έχουμε θέσει προτεραιότητα τη στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και ταυτόχρονα ηθική υποχρέωση, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, συμβάλλοντας ουσιαστικά σε ενέργειες που στόχο έχουν να ενισχύσουν την κοινωνία. Είναι μεγάλη μας χαρά που σήμερα η ΑLVO δωρίζει στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας τον πιο προηγμένο αυτόματο αιματολογικό αναλυτή άμεσων αποτελεσμάτων, καθώς με αυτόν τον τρόπο βάζουμε και εμείς το λιθαράκι μας στη βελτίωση της προσωπικής φροντίδας των ηλικιωμένων».