Δεν ξέρει κανείς αν θα πρέπει να μιλήσει για σεξισμό, για χυδαιότητα ή για απέραντη ανοησία. Το βέβαιο πάντως είναι ότι το σχόλιο στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ για την εθνική μας τενίστρια, τον γιο του Πρωθυπουργού και την ΕΡΤ αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα τοξικού πολιτικού λόγου και έρχεται να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το πολιτικό κλίμα. Είχε προηγηθεί επίθεση πρώην υπουργού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σημερινή υπουργό, με τον πρώτο να θεωρεί ότι θα γίνει πειστικότερος αν εμπλέξει στην επιχειρηματολογία του τα παιδιά της δεύτερης.

Ο Αλέξης Τσίπρας, από την πλευρά του, έχει αναλάβει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Τις προάλλες τον είχε αποκαλέσει Ηρώδη που σφάζει τα παιδιά. Χθες, τον χαρακτήρισε ιδεοληπτικό, εμμονικό, φανατικό και ψεύτη. Του καταλόγισε ιδιαίτερη εχθρότητα στη νεότητα. Και τον κατηγόρησε ότι έχει τυφλωθεί από την αλαζονεία της εξουσίας και κάνει deals με ιδιωτικά συμφέροντα.

Τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν έτσι ότι δεν έχουν διδαχθεί τίποτα από τη βαριά τους ήττα στις τελευταίες εκλογές. Αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους και να προσπαθήσουν να συμβάλουν σε μια πιο γόνιμη και πολιτισμένη πολιτική αντιπαράθεση, συνεχίζουν να καλλιεργούν το μίσος και να συντηρούν την πόλωση. Αντί να «μαζεύουν» εκείνους που ασχημονούν και προκαλούν, επιδίδονται και οι ίδιοι σε προσωπικές επιθέσεις. Αντί να ανοίγουν δρόμους, επενδύουν στην καταστροφολογία.

Οπως δείχνουν όμως και οι δημοσκοπήσεις, αυτός ο τρόπος αντιπολίτευσης αποδοκιμάζεται από τους πολίτες. Η ελληνική κοινωνία δεν θέλει άλλον διχασμό.