Το Nutri – Score είναι μια ετικέτα εμπρόσθιας επισήμανσης, που βαθμολογεί και κατατάσσει κάθε τρόφιμο ανάλογα με τη διατροφική του σύσταση και αξία, σε 5 κατηγορίες, που συμβολίζονται με τα γράμματα Α, Β, C, D, Ε, και με διαφορετικά χρώματα, από βαθύ πράσινο (Α) έως βαθύ κόκκινο (Ε). Η κατάταξη βασίζεται σε 7 παραμέτρους, που εκφράζουν την περιεκτικότητα του τρόφιμου σε πρωτεΐνες, κορεσμένα λιπαρά, σάκχαρα, αλάτι, φυτικές ίνες, φρούτα ή λαχανικά και την απόδοσή του σε ενέργεια, (kcal), ανά 100 gr ή 100 ml (εάν πρόκειται για ποτά). Μέσω αλγορίθμου υπολογίζεται ένα score, για την κατάταξη του τρόφιμου από -15 (Α, περισσότερο υγιεινά τρόφιμα), έως +50 (Ε, λιγότερο υγιεινά).