ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΕ. Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με την Επιτροπή Εταιρικής Ευθύνης (CR), θα πραγματοποιήσει το 19ο ετήσιο συνέδριο εταιρικής υπευθυνότητας «Citizen Sustain: Building a best urban future» στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 στο Grand Hyatt Athens Hotel σε υβριδική μορφή (με περιορισμένη φυσική παρουσία και εκτεταμένη εικονική συμμετοχή). Το συνέδριο CR του AmChamGR θα εξετάσει τις μεταβαλλόμενες αστικές συνθήκες για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες, παρουσιάζοντας τις ευκαιρίες για βιώσιμη και καθοδηγούμενη από την ανάπτυξη προς την κοινωνική ευημερία. Στόχος είναι να αμφισβητηθούν η συμβατική σοφία και οι τρέχουσες συνθήκες στο αστικό περιβάλλον και να επισημανθούν οι νέες τάσεις και ιδέες που προωθούν την ατζέντα της ανθεκτικότητας και της βιωσιμότητας των πόλεων στην μετα-πανδημική εποχή. Το συνέδριο Citizen Sustain θα περιλαμβάνει τέσσερις τομείς συζήτησης (4 στοιχεία της αειφορίας της αστικής ζωής) που αποτελούν τη φιλοδοξία του AmChamGR να κάνει ένα βήμα προς μια ισορροπημένη κοινωνική ανάπτυξη: κοινωνική ανθεκτικότητα, μεταμόρφωση αστικής κινητικότητας, αστικό φυσικό περιβάλλον, TechLife & αλληλεπίδραση πολιτών.

ΤΑ ΠΡΆΣΙΝΑ & ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ. Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη στις 25 Σεπτεμβρίου την εκδήλωση Girls’ Day, στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργασίας GRÆDUCATION. Η εκδήλωση θα αποτελείται από δυο μέρη. Το πρώτο είναι ένα συνεδριακό μέρος με επίσημους ομιλητές από Ελλάδα κα Γερμανία. Το δεύτερο μέρος θα περιλαμβάνει διαδραστικά workshops και δυνατότητα γνωριμίας με επιχειρήσεις. Μαθήτριες ηλικίας μεταξύ 9 και 16 ετών θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με τις πράσινες τεχνολογίες, να ενημερωθούν σχετικά με τις ευκαιρίες απασχόλησης και τα νέα εκπαιδευτικά προφίλ καθώς και να γνωρίσουν από κοντά επιχειρήσεις. Πρόκειται για μια ιδέα η οποία χρειάζεται να υλοποιηθεί επειγόντως, καθώς ελάχιστα κορίτσια στη Γερμανία και στην Ελλάδα αποφασίζουν να ακολουθήσουν επαγγελματική καριέρα στα τεχνικά επαγγέλματα. Η τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση, η οποία μπορεί αργότερα να συμπληρωθεί με ακαδημαϊκή εκπαίδευση, προσφέρεται ως κατάλληλη λύση.

GREEK HOSPITALITY AWARDS 2021. Επιστρέφουν τα Greek Hospitality Awards που διοργανώνονται για 7η συνεχόμενη χρονιά στις 15 Οκτωβρίου υβριδικά, με τους ομιλητές και τους βραβευθέντες με φυσική παρουσία σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε ξενοδοχείο (η ακριβής τοποθεσία θα ανακοινωθεί τον μήνα Σεπτέμβριο). Το κοινό μπορεί να παρακολουθεί και να συμμετέχει ψηφιακά μέσα από ειδική ψηφιακή τεχνολογία επιχειρηματικής επικοινωνίας και καινοτόμο 3D εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο. Οι υποβολές υποψηφιοτήτων θα ολοκληρωθούν έως και την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια η κριτική επιτροπή, με εξέχουσες προσωπικότητες από τον θεσμικό και επιχειρηματικό κόσμο, καθώς και το κοινό, με ξεχωριστή ψηφοφορία, θα αναδείξουν τους «πρωταγωνιστές» μέσα από 102 κατηγορίες βραβείων σε 4 διαφορετικές θεματικές ενότητες για το 2021.