Τρεις νίκες, 8-2 τέρματα, πρώτη στον όμιλο. Κι όμως οι Ολλανδοί δεν είναι ευχαριστημένοι από την ομάδα τους για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της στο Euro.

Ο εκλέκτορας Φρανκ ντε Μπουρ εξακολουθεί να δέχεται σκληρή κριτική γιατί επιμένει στο αγωνιστικό σύστημα 3-5-2 πηγαίνοντας κόντρα  στην ολλανδική παράδοση στο 4-3-3. Τα βέλη που δέχτηκε αυτή τη φορά προήλθαν από οικείο περιβάλλον. «Ο Γιόχαν Κρόιφ θα θέλει να γυρίσει πλευρό στον τάφο του», δήλωσε στην «Ντε Τέλεγκραφ» ο δίδυμος αδελφός του Φρανκ Ντε Μπουρ, Ρόναλντ.

Ο διεθνής Τύπος ωστόσο καταθέτει αντίθετη άποψη. «Το σύστημα 3-5-2 δεν αμφισβητείται πλέον», γράφει ο «Γκάρντιαν». Και προσθέτει: «Η κοινή λογική λέει πως η Οράνιε θα παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη στον αγώνα για τη φάση των «16», στη Βουδαπέστη». Κατά τη «Μάρκα» η Ολλανδία είναι από τις ομάδες που έχουν εντυπωσιάσει. «Δουλεύουν σκληρά για να ξεχαστούν τα τελευταία χρόνια. Η Ολλανδία είναι μία από τις καλύτερες ομάδες σ’ αυτό το Euro και δείχνει το τι πρέπει να κάνει για να είναι φαβορί για την τελική νίκη. Η Ολλανδία προκαλεί φόβο στους επόμενους αντιπάλους της».

Νέα… αερο-εισβολή

Στο μεταξύ, κρυπτονόμισμα διαφήμιζε η νεαρή γυναίκα που εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Αγίας Πετρούπολης διακόπτοντας προσωρινά τον αγώνα της Φινλανδίας με το Βέλγιο.

Φορώντας μαύρο μαγιό και σορτς, έφερε φανέλα με μια επιγραφή που εξυμνούσε τα πλεονεκτήματα ενός κρυπτονομίσματος.

Εχει προηγηθεί η εισβολή με ανεμόπτερο, ακτιβιστή της Greenpeace στην Αρένα του Μονάχου, πριν από το παιχνίδι της Γαλλίας με τη Γερμανία, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο φιλάθλων. Το κακό με τις εισβολές τρίτωσε στο παιχνίδι της Δανίας με τη Ρωσία, όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του Πάρκεν νεαρός άνδρας που φυσικά συνελήφθη.