n Η αιτία της οικονομικής κρίσεως εις την Αμερικήν. Η μηχανή. Ιδού μία περίπτωσις φορτώσεως όπου άλλοτε εχρησιμοποιείτο πλήθος εργατικών χειρών και σήμερον απασχολείται μόνον ένας εργάτης.

n Ο βασιλεύς της Ισπανίας Αλφόνσος κατελήφθη υπό νοσταλγίας και εζήτησε να επιστρέψη εις την χώραν του. Παραπλεύρως μία φωτογραφία των παλαιών καλών ημερών του Αλφόνσου εν μέσω των υπουργών της δικτατορίας.

n Eνας Γερμανός χωρικός εσκέφθη να συλλάβη μερικούς αρουραίους και να κάμη διά της επιδείξεώς των εις την πόλιν μίαν πρόχειρον και επικερδή επιχείρησιν.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΡΙΣΙΣ

ΕΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Αι μακραί διαπραγματεύσεις μεταξύ του καγγελαρίου Μπρούνιγκ και των κομμάτων δεν απέληξαν εις συνεννόησιν ως γενικώς ανεμένετο. Ο καγγελάριος  Μπρούνιγκ αρνείται κατηγορηματικώς να δεχθή είτε την αίτησιν περί συγκλήσεως του Ράιχσταγ, είτε την αξίωσιν περί αμέσου τροποποιήσεως του διατάγματος περί εκτάκτων μέτρων. Οι πολιτικοί κύκλοι είναι λίαν απαισιόδοξοι δια την εξέλιξιν καθόσον εάν η νυν συνεδριάζουσα επιτροπή του Ράιχσταγ αποφασίση να συγκληθή τούτο, ο καγγελάριος Μπρούνιγκ άφηκεν σαφώς να εννοηθή ότι η κυβέρνησις θα παραιτηθή αμέσως και ότι ο ίδιος επ’ ουδενί λόγω θ’ αναλάβη τον σχηματισμόν νέας κυβερνήσεως, διαψεύδων ούτω τας φήμας αίτινες αποδίδουν εις αυτόν την πρόθεσιν να εγκαθιδρύση δικτατορίαν, οχυρούμενος όπισθεν του άρθρου 48 του Συντάγματος.

ΧΡΥΣΟΥΝ ΜΕΤΑΛΛΙΟΝ

ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Υπό του υπουργείου της Παιδείας κατηρτίσθη και κατατίθεται εις την Βουλήν προς ψήφισιν νομοσχέδιον διά του οποίου ιδρύεται χρυσούν μετάλλιον της Παιδείας εις άτομα, συλλόγους, εταιρείας, νομικά πρόσωπα κλπ. δι’ εξαιρετικάς προς την εκπαίδευσιν της χώρας υπηρεσίας των. Αι λεπτομέρειαι της απονομής του μεταλλίου θα καθορισθούν διά προεδρικού διατάγματος.